Osnova dobrog izgleda je ishrana

Recept slavne doktorke: Napravite hleb koji sprečava starenje i ubrzava metabolizam!

Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, u velikoj meri nam uskraćuju zdrav i lep izgled
Fitnes & Nutricija
14:34h
Recept slavne doktorke: Napravite hleb koji sprečava starenje i ubrzava metabolizam!
Foto: Shutterstock

Kvalitetna i adekvatna ishrana utiče na usporavanje procesa starenja, a ovaj hleb, poznat i kao anti-ejdž hleb, trebalo bi da bude osnova svakog dobrog doručka!

Zdravlje i lepota direktno su povezani. Ako nam je uspostavljena ravnoteža u metabolizmu, hormonskoj aktivnosti i ukoliko nemamo manjak određenih, veoma bitnih minerala i vitamina u organizmu, onda će i naš fizički izgled biti daleko bolji!

Pogrešne kombinacije hrane, kao i konzumiranje namirnica koje nam nikako ne odgovaraju, u velikoj meri nam uskraćuju zdrav i lep izgled.

5 razloga zašto se gojite na stomaku: Ako ih se ne odreknete, zaboravite na lep struk!

"Koža ubrzano stari, pojavljuju se celulit i masne naslage. Dolazi i do poremećaja metabolizma, koji ne mora da bude očigledan do naših četrdesetih godina života“, rekla je svojevremeno dr Ana Gifing, koja je dobar deo svoje karijere posvetila hrono ishrani.

Ona je osmislila recept za hleb koji će vas oduševiti ukusom, ali i pomoći da sprečite starenje i održavate kilažu!

Sastojci: 200 g heljdinog brašna, 200 g integralnog pšeničnog brašna, 100 g raženog brašna, 1 prašak za pecivo, malo sode bikarbone, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašike kima, 1 kašika lanenog semena, malo ruzmarina, pola litre vode.

Supermaska za zatezanje i čišćenje lica: Posle 12 dana nećete moći da prepoznate sebe!

Priprema: Pomešati sastojke i ostaviti ih preko noći da se fermentišu. Zagrejati rernu na 250 stepeni, smešu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći između 30 minuta i sat vremena.

Dužina pečenja zavisi od veličine posude - ako stavite u manju tepsiju, hleb će biti deblji, pa će mu biti potrebno više vremena da se ispeče.

Uživajte u svakom zalogaju bez griže savesti!

Telo je prepuno otrova iz životne sredine: Očistite ga jednom namirnicom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs