Proverite

Neprijatelji vitke linije: Ovo su voćke zbog kojih ćete se ugojiti 5 kg!

Voće je zdravo i vaše telo ga obožava, ali ove ukusne i slatke namirnice imaju jednu ne tako lepu nuspojavu koja je veliki neprijatelj vaše linije
Fitnes & Nutricija
16:26h Autor:
Neprijatelji vitke linije: Ovo su voćke zbog kojih ćete se ugojiti 5 kg!
Foto: Thinkstock

Voće je zdravo i vaše telo ga obožava. Nažalost ove ukusne i slatke namirnice imaju jednu ne tako lepu nuspojavu koja je veliki neprijatelj vaše linije. Reč je o nadutom stomaku koji niko ne želi, posebno kada planirate da uskočite u omiljenu usku haljinu.

Saznajte koje voće uzrokuje nadutost i preskočite ga nekoliko dana pre velikog događaja:

1. Jabuka

Jabuke su snažan antioksidans i izvrsna namirnica za "ubijanje" gladi. Međutim, isto tako jabuka je voće koje najviše naduje stomak jer je prepuno fruktoze, voćnog šećera koji većina ljudi vrlo teško probavlja. Šećer usporava proces probave hrane, zbog čega stomak naglo naraste.

Ako želite ipak da pojedete zdravu jabuku, pojedite samo pola, a drugu polovinu žvaćite temeljito i polako.

Kad Monika Beluči kaže, poslušajte: Trudite se da izgledate prirodno. Evo trikova!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Kruška

Osim što su vrlo ukusne i sočne, kruške su prijatelj vaše linije. Sadrže pektin - prirodno biljno vlakno koje pomaže kod snižavanja holesterola i stvara osećaj sitosti. Nažalost, kruške sadrže i malu količinu sorbitola - šećernog alkohola koji u malim količinama reguliše probavu, ali je i teško probavljiv pa kod velikog broja osoba osetljivih na ovaj sastojak izaziva nadutost.

3. Trešnje, grejpfrut i ananas

Mnogima omiljeno sezonsko voće, ukusne i sočne trešnje savršen su desert, no baš kao i mango, grejfrut i ananas sadrže velike količine šećera. Voćni šećer teško se probavlja te zbog toga neprobavljeni deo dugo ostaje u organizmu.

4. Sušeno voće

Grožđice, ribizle i suve šljive idealna su slatka grickalica za sve one koji održavaju liniju ili se bore protiv viška kilograma, a onima koji pate od zatvora pomažu da se olakšaju. No zahvaljujući vlaknima i velikoj količini šećera, zbog suvog voća brzo ćete se naduti poput balona.

Prosta dijeta sa medom: Jedna mala promena, veliki rezultati!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs