Vredi probati

Melem za bubrege i mokraćne kanale: Med od bundeve, najjači prirodni lek! (RECEPT)

Pomoći će vam i kod oboljenja jetre, izbacivanja žuči, ali i opšteg poboljšanja imuniteta i stanja organizma
Fitnes & Nutricija
17:46h Autor:
Melem za bubrege i mokraćne kanale: Med od bundeve, najjači prirodni lek! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Zahvaljujući svom blago laksativnom i diuretskom dejstvu, med od bundeve odlično pomaže kod zatvora i različitih oboljenja debelog creva. Istovremeno, zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med je izvrstan pojačivač imuniteta i opšteg životnog tonusa.

Oblasti primene ovog meda su veoma raznovrsne. Najdelotvorniji je kod lečenja bolesti jetre i bubrega. Za mnoge je ovaj med dragocen, jer efikasno pomaže izbacivanju žuči i lečenju oboljenja mokraćnih kanala.

Pomaže u borbi sa povećanim holesterolom, aterosklerozom, tako što smanjuje otoke srčane insuficijencije. Korišćenje meda od bundeve preporučuje se i kod gojaznosti.

Orah i med: 10 recepata za izlečenje celog tela! (RECEPT)

Kako pripremiti med od bundeve:

Za pripremu meda biće vam potrebna jedna zrela žuta bundeva. Sve što je potrebno jeste da odsečete vrh i izvadite unutrašnjost (semenke i vlakna).

U dobijeni veliki otvor treba nasuti šećer, bilo koji, po vašoj želji. Odozgo poklopite odsečenim vrhom i ostavite da stoji desetak dana na prohladnom mestu.

Najbolje je bundevu staviti u neku veću činiju, jer vremenom će omekšati i biće je teško premeštati. Za to vreme, šećer će se otopiti u bundevinom soku. Čim se šećer otopi, skinite poklopac i sipajte dobijenu tečnost u staklenu posudu.

Ako se, slučajno, na poklopcu bundeve uhvatila buđ, to nije ništa strašno. U tom slučaju napravite rupu na dnu bundeve, i kroz nju sipajte med u posudu.

Recept star 5.000 godina: Koristite ga na svakih 5 godina i zaboravite na bolesti!

Čuvanje bundevinog meda

Najbolje je med čuvati u frižideru u čistoj staklenoj tegli sa poklopcem. Rok trajanja je oko mesec dana. Da biste ga sačuvali duže, možete ga prokuvati dok se ne zgusne, ali u tom slučaju se izgubi deo korisnih sastojaka.

Primena: Možete sa njim zaslađivati čaj, možete ga konzumirati samostalno 2-3 puta dnevno, po 2-3 supene kašike, možete ga koristiti kao preliv za palačinke ili izmislite svoju varijantu, sve zavisi od vas. Konzumirajte ga koliko god dugo želite. Ako vam je nedovoljno, možete odmah pripremiti veću količinu od 2-3 bundeve.

Napomena: Ako nekim slučajem ne možete (ili ne volite) da konzumirate med napravljen od šećera, sadržaj bundeve napunite pravim pčelinjim medom.

Jela je sirove salate, izbacila brašno i šećer: Čudesna promena tela jedne žene!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs