Koktel zdravlja

Svaki dan popijte sok od šargarepe i đumbira: 4 sjajna razloga!

Proteini koji se nalaze u đumbiru pomažu u regulisanju krvnog pritiska, dok sok od šargarepe smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja
Fitnes & Nutricija
17:10h Autor:
Svaki dan popijte sok od šargarepe i đumbira: 4 sjajna razloga!
Foto: Shutterstock

I šargarepa i đumbir su jako poznate namirnice, zbog svojih lekovitih moći i jedinstvenog ukusa.

Najpoznatije lekovito svojstvo šargarepe je popravljanje vida, dok se za đumbir zna da ubrzava metabolizam i pomaže mršavljenju, ali to je samo vrh ledenog brega!

Naročito kada se spoje, ove dve namirnice mogu da imaju odlične efekte po vaše zdravlje, zato napravite ukusan sok, koji će preporoditi vaš organizam na nekoliko važnih nivoa, prenosi Stvar ukusa.rs.

Đumbir kao moćan lek iz prirode: Kako pravilno da ga koristite!

Čuva zdravlje srca

Proteini koji se nalaze u đumbiru pomažu u regulisanju krvnog pritiska, pokazuje istraživanje objavljeno 2013. godine u magazinu Planta Medica. Sok od šargarepe smanjuje visok pritisak i smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Vitamin C koji se nalazi u ovom soku takođe doprinosi prevenciji srčanih oboljenja i moždanog udara.Pogledajte i Čudotvorni domaći lek - štiti od raka i čuva zdravlje srca

Štiti od raka

S obzirom da obiluje vitaminom C, sok od đumbira i šargarepe su odlična prirodna zaštita od raka. Ovaj važan nutrijent deluje preventivno na pojavu raka dojke i želuca, pokazala je studija objavljena u Evropskom magazinu farmakologije. Pored toga, sastojci u đumbiru deluju kao zaštita i protiv raka debelog creva.

Napravila je napitak za mršavljenje, a desilo se ovo: Iskustvo žene (42) iznenadilo sve!

Neguje kožu

Vitamin C koji se nalazi u ovom ukusnom i lekovitom napitku podstiče proizvodnju kolagena. Pored toga, sok od šargarepe obiluje vitaminom E, koji je prirodna zaštita od štetnih sunčevih zraka i pomaže u regeneraciji kože. Šolja ovog koktela od đumbira i šargarepe ima 1,5 miligrama vitamina E, što predstavlja 10 procenata preporučenog dnevnog unosa ovog vitamina.

Jak imunitet

Sok od đumbira i šargarepe je odlična riznica vitamina A i C, pa će tako dobro uticati na kompletno zdravlje. Šolja ovog napitka sadrži preporučenu količinu vitamina A i 15 mg vitamina C.

Sok možete napraviti i dodatkom drugih zdravih namirnica, i to na dva načina:

- 3 šargarepe, 1 očišćena i oljuštena i isečena pomorandža, komadić (2 cm) očišćenog đumbira

- 4 šargarepe, 3 jabuke, sok od pola limuna, komadić oljuštenog đumbira (2 cm).

Sve sastojke jednostavno ubacite u sokovnik i napravite ukusan napitak.

Kosa kao griva, oko sokolovo: Pojedite tri kašike dnevno i dogodiće se čudo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs