Hibernacijska dijeta

2 kašičice meda pred spavanje za manjak kilograma

Stručnjaci tvrde da su med i fruktoza u medu goriva jetre i da stimulišu oslobađanje hormona za oporavak, koji će regenerisati tkiva u telu, ali i sagorevati masti dok spavamo
Fitnes & Nutricija
16:38h Autor:
2 kašičice meda pred spavanje za manjak kilograma
Foto: Shutterstock

Otac i sin, Majk i Stjuart MekInes, okrenuli su tradicionalne teorije o dijetama na glavu sa svojim programom hibernacijske dijete. Dok većina dijeta savetuje da se ne jede ništa pre nego što odete u krevet, oni zastupaju suprotnu teoriju. Glavni deo hibernacijske ishrane se sastoji od uzimanja dve kašike meda pre nego što odete u krevet. Majk MekInes je farmaceut, a Stjuart MekInes nutritivni stručnjak. Zajedno su proveli nekoliko godina u istraživanju pre nego što su lansirali svoju teoriju o telu i gubitku težine.

Oni tvrde da su med i fruktoza u medu goriva jetre i da stimulišu oslobađanje hormona za oporavak, koji će regenerisati tkiva u telu, ali i sagorevati masti dok spavamo.

Iako je glavna karakteristika hibernacijske dijete uzimanje meda pre spavanja, rečeno je da je za maksimalan efekat potrebno da radite vežbe otpornosti i imate svakodnevni plan zdrave ishrane.

Majk i Stjuart su, takođe, objavili knjigu pod istim imenom u kojoj se detaljno objašnjava teorijska pozadina njihove dijete. Med je, naravno, bio viđen kao "superhrana". Vekovima je smatran za hranu i lek u skoro svim kulturama koje su ga poznavale. Med je prirodni slatkiš i izuzetno hranjiv. Sadrži vitamine B6, B1, B2 i B5.

Kreatori hibernacijske dijete kažu da uzimanjem dve kašike meda pre spavanja, bilo direktno iz tegle ili u toplom napitku, utiče na zadržavanje vašeg nivoa šećera u krvi uravnoteženim, dok vaši hormoni oporavka regenerišu telo, a masti se sagorevaju.

Pored uzimanja

meda pre spavanja, koncept ove dijete je sličan čitavom nizu drugih dijeta na tržištu. Uključivanje vežbi i zdrave ishrane znači da, čak i ako je vaš gubitak težine uspešan, nećete znati da li je pomogao med pre spavanja ili promena u načinu života koji je doveo do ovog gubitka težine.

Uzimanje meda pred spavanje ne može da bude dobra navika za one koji pate od dijabetesa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs