Napravite sami

Hristijan: Namaz koji leči celo telo, a ima ukus vrhunskog slatkiša! (RECEPT)

Ovaj namaz napravite sami i koristite ga svaki dan samostalno ili ga mažite na hleb
Fitnes & Nutricija
20:16h Autor:
Hristijan: Namaz koji leči celo telo, a ima ukus vrhunskog slatkiša! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Cilj hrane, koju unosimo u sebe, jest da hrani i leči, kao što je Hipokrat savetovao. Istraživanja naučne literature i praktično iskustvo daju ohrabrujuće rezultate. Rezultati govore o sve većoj upotrebi Hristijana, lekovitog namaza, koji se priprema na sljedeći način:

Tri supene kašike sirovog badema sameljite što sitnije. Dodajte dve supene kašike sveže mlevenih lanenih semenki, jednu supenu kašiku mevenih semenki susama, pola supene kašike meda i pola čajne kšičice cimeta.

U navedenu smesu dodavajte zdravu „živu“ vodu i mešajte dok ne dobijete namaz željene gustine.

Lekovito delovanje namaza

Badem je biološki vredna namirnica - sadrži 50% masti, 20% belančevina i 17% ugljikohidrata. U bademu ima kalcijuma, fosfora i nešto manje železa i natrijuma. Bogat je vitaminom B3(PP) čiji nedostatak izaziva pelagru.

Super semenke koje treba da jedete svakog dana: Lan protiv raka, susam za zdravo srce!

Odličan je protiv groznice, bolesti želuca i creva, čira na želudcu, žgaravice i iscrpljenosti. Lan je jednogodišnja biljka, čiji plod ima oblik korpice sa 10 semenki. Uzgaja se svuda. Lan cveta u jednom danu - sve se dešava u toku jednog dana.

Iz semena lana se dobiva laneno ulje. Ulje se koristi za ublažavanje posledica spoljnog zračenja, a iznutra za prevenciju i lečenje ateroskleroze.

Seme lana sadrži: masna ulja u čiji sastav ulaze gliceridi, linolne, linolenske, stearinske kiseline itd. belančevine, ugljikohidrate, organske kiseline, fermente, glikozid linamarin vitamine.

Unutrašnje korištenje lana je dobro za creva - zato se koristi kod upale želudca i creva. Vodeni rastvor lana pokriva sluznicu želudca i creva tankim slojem sluzi. Nabubreno seme lana ima svojstvo čišćenja creva. Lan štiti protiv raka - sadrži čak 27 spojeva, koji imaju antitumorsko delovanje.

Šta sve sprečava gorušicu: Pomaže i ako svaki zalogaj žvaćete 10 puta!

Susam je biljka koja sadrži 60% ulja, E vitamin, smole i druge aktivne spojeve. U konvencionalnoj medicini koristi se za lečenje bolesti vezanih za zgrušavanje krvi.

Susam se koristi u lečenju srčanih oboljenja - susamin je lignin iz susamovog ulja koji smanjuje količinu holesterola u jetri i krvi.

Susam je borac protiv raka - sadrži biljne kiseline koje imaju antioksidativno delovanje (bore se protiv slobodnih radikala, posebno u debelom crevu).

Cimet je ukusan začin

i odlično prirodno sredstvo za regulisanje nivoa šećera u krvi. Deluje na takav način da povećava nivo insulina u krvi, kao i njegovu sposobnost da prerađuje glukozu. Dnevno je potrebno konzumirati bar 1 kašičicu.

Kralj začina: Sve lekovite moći cimeta!

Med sadrži grožđani i voćni šećer čije se molekule kao takve lako ugrađuju u organizam. Med sadrži: belančevine, aminokiseline, vitamine B1, B2, B3, B6, B12, C, A, Eminerale K, P, Mg, Cl ,S ,J ,Fe, Co, Cu, kadmij, manganenzime - katalaze, dijastaze, invertaze, lipaze, peroksidaze...

Možemo zaključiti da je „Hristijan“ - hrana koja hrani i leči. Može se svakodnevno konzumirati, a koristi se u obliku namaza koji se maže na hleb ili se konzumira samostalno.

Noćno ubrzanje metabolizma: Rešite se masnih naslaga i viška vode u telu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs