Pročitajte kako

Potpuni preobražaj tela: Oslobodite organizam od otrova za samo jedan dan!

Ciljanim uzdržavanjem od određene vrste hrane možete pročistiti i regenerisati kako sistem za varenje, tako i celokupni organizam
Fitnes & Nutricija
22:10h Autor:
Potpuni preobražaj tela: Oslobodite organizam od otrova za samo jedan dan!
Foto: Shutterstock

Imate brz tempo života, nedovoljno sna, neredovne obroke, hronično ste umorni, boli vas glava, muči vas nadutost, loša probava, razdražljivi ste? To je znak da vaše telo pati, da je puno toksina i da mu treba odmor. Za sve postoji rešenje, a mi vam savetujemo ono najjeftinije, potpuno prirodno - post.

Ciljanim uzdržavanjem od određene vrste hrane možete pročistiti i regenerisati kako sistem za varenje, tako i celokupni organizam. Post je jedan od najstarijih metoda lečenja i očuvanja zdravlja. I sam Hipokrat je savetovao bolesnima da umesto medikamentima svoje telo i dušu leče postom, umerenom fizičkom aktivnošću i čistim vazduhom.

Tajne ruske narodne medicine: Ove biljke koriste se za lečenje svih bolesti!

Odlučite da jedan svoj slobodni, neradni dan pijete samo vodu ili sveže sokove (koje napravite sami kod kuće) a ako se ne može izdržati bez hrane, može se pojesti nekoliko voćki. Zatim, pijte mnogo više tečnosti nego inače, čime ćete pospešiti čišćenje, posebno sistem za varenje i sprečiti isušivanje kože. Pokušajte, telo će vam biti zahvalno.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vreme posta iskoristite za povratak sebi, šetnju prirodom, a kako su srce i kardiovaskularni sistem tada manje opterećeni vaše ćelije će se brzo napuniti preko potrebnim kiseonikom. Ukoliko pak ne možete bez hrane, pokušajte sa mini postom da jedan dan ne jedete ništa posle ručka. Za one malo preduzimljivije koji žele napraviti detoks dijetu savetujemo nekoliko prirodnih voćnih i povrtarskih sokova koji će osvežiti, pročistiti i revitalizovati ceo organizam.

Recept naših predaka za život bez kancera: 7 zlatnih pravila dugovečnosti!

Sok od jabuke je pravi osvežavajući tuš za organizam. Sadrži velike količine pektina koji u organizmu skuplja vodu i otrove, pa stoga neki lekari savetuju celodnevnu dijetu samo sa sokom od jabuka. U skandinavskoj mitologiji jabuka je bila voće bogova, a dokazano daje bolji san, smanjuje visoki pritisak, pomaže kod vrtoglavice i gojaznosti. Jako je važna za negu zuba, a dobro je sredstvo i za osveženje daha.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate vremena za malu voćnu kašu, probajte limunadu. Malo mlake vode sa sokom od pola limuna pomaže u uspostavljanju pH ravnoteže u želucu, a rešiće vas i mučnine. Jedna limunada pre jela ubrzaće vaš metabolizam i održati vašu liniju. Ukoliko želite više, onda posegnite za pšeničnom travom.

Zrna pšenice gusto rasporedite u plastičnu posudu sa zemljom debljine 4 centimetra i pustite da proklijaju. Svakodnevno vlažite zemlju - treba biti vlažna, ali ne i mokra. Plastičnu posudu stavite na mesto koje nije direktno izloženo suncu, na temperaturu od 18-20 ° C. Nakon 10-14 dana pšeničnu travu posecite makazama (1-2 dana pre sečenja pšenicu izložite direktno na sunce zbog sinteze hlorofila). Zatim sve sameljite u blenderu ili sokovniku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs