Uverite se sami

Do ravnog stomaka pomoću 7 ekspresnih rešenja: Za savršeno telo u bikiniju!

Trik za izbegavanje nadutosti krije se u nekoliko brzinskih rešenja koja će poput iglice da probuše balon i da izravnaju stomak
Fitnes & Nutricija
18:18h Autor:
Do ravnog stomaka pomoću 7 ekspresnih rešenja: Za savršeno telo u bikiniju!
Foto: Shutterstock

Uprkos prolivenom znoju i strogom režimu ishrane održavanom nedeljama pre skidanja u kupaći kostim, brojne dame muči nepoželjna situacija sa nadutim stomakom. Trik za izbegavanje nadutosti krije se u nekoliko ekspresnih rešenja koja će poput iglice da probuše "balon" i da izravnaju stomak.

1.Kupka od gorke soli

Gorka so svoju najpopularniju primenu ima kao sastojak slanih kupki. Dve šoljice oko 400 grama gorke soli u kadi punoj tople vode deluje opuštajuće, a ova kupka podstiče i pojačano znojenje, što je dobar način za rešavanje viška tečnosti, toksina i celulita iz tela.

Ravan stomak u rekordnom roku: Najmoćniji napitak za mršavljenje!

2.Smanjene porcije povrća

Poznato je da slana hrana i gazirana pića uzrokuju nadutost, ali i među zdravim namirnicama kriju se uzročnici nadutog stomaka. Brokoli, karfiol i kelj zbog obilja vlakna naduju stomak, što naravno ne znači da treba da ih se u potpunosti odreknete, nego samo da smanjite porciju na tanjiru.

3.Omlet od belanaca

Pre odlaska na plažu pojedite omlet od belanaca, koji deluju kao diuretik. Uz to, dobićete potrebnu dozu belančevina koja će vas zasititi za celodnevni boravak na plaži.

4.Izbegavanje gaziranih pića

Izbegavajte sve što sadrži ugljen dioksid, poput gaziranih pića, jer je on glavni krivac za pojačane gasove. Osveženje možete da pronađete u mnogo zdravijim pićima poput ledenog čaja ili vitaminske vode.

Jutarnja rutina za mršavljenje: Tri zlatna pravila za ravan stomak!

5.Sporije gutanje hrane i pića

Brzo konzumiranje hrane i pića uzrokuje unošenje preterane količine vazduha i nadutost. Kako biste je sprečili, obrok jedite u mirnom okruženju i pridržavajte se malih zalogaja i sporog žvakanja hrane. Nakon obroka preporučuje se da barem pet minuta provedete u kretanju koje će da podstakne razgradnju hrane.

6.Izbegavanje voća za desert

Voće umesto kriške čokoladne torte, definitivno je zdraviji izbor za telo, ali efekat koji voće nakon glavnog obroka izaziva nije nimalo poželjan. Naime, voće munjevito brzo prolazi kroz sistem za varenje zbog sastojaka vode i jednostavnih šećera, pa ukoliko ga pojedete nakon neke teže hrane biće potrebni sati da se razgradi. Voće ostaje zaglavljeno u probavi, pa nakon nekog vremena započinje i proces fermentacije koji vodi do nadutosti.

Voće konzumirajte na prazan želudac ili kao prvi dnevni obrok čim se probudite, kako bi brzo prošlo kroz probavu i dalo vam maksimalnu količinu vitamina.

Za 6 dana do duplo tanjeg struka: 6 trikova pomoću kojih ćete opet da uskočite u omiljenu garderobu!

7.Žitarice omekšane u vodi

Žitarice poput kvinoje, semenke lana i orašasti plodovi izvor su proteina, vlakana i mnoštva vitamina. Ali, nepravilna priprema ovih zdravih bombica može da dovede do neprijatne nadutosti. Naime telo ih teško vari zbog fitinske kiseline kojom su obloženi, a koja blokira rad enzima važnih za razgradnju hrane. Rešenje kojim ćete zdrave namirnice da prilagodite probavi je "potapanje" preko noći u vodi s malo limunovog soka ili jabukovog sirćeta.

"Potapanjem" se uklanja fitinska kiselina, pa enzimi postaju pristupačniji, a u telo se otpušta više nutrijenata i hrana postaje lakša za varenje.

Celulit kao rukom odnet: Recept za najefikasniji piling!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs