Za instant transformaciju

Prestali ste da jedete hleb: Evo šta radite svom telu!

Hleb je prepun ugljenih hidrata, a naglo izbacivanje istih iz prehrambenih navika na vašem se telu primećuje gotovo trenutno
Fitnes & Nutricija
17:38h Autor:
Prestali ste da jedete hleb: Evo šta radite svom telu!
Foto: Shutterstock

Hleb je bomba koja dolazi u puno različitih oblika od kojih su neki štetni za naše telo i liniju, dok drugi zaslužuju samo reči hvale. Saznajte šta će se dogoditi s vašim telom ako iz ishrane u potpunosti izbacite beli hleb.

Izgubićete kilograme uzrokovane vodom

Hleb je prepun ugljenih hidrata, a naglo izbacivanje istih iz prehrambenih navika na vašem se telu primećuje gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. Ipak, nije reč o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u telu.

Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, zadržava i vezuje tri do četiri puta više vode od svoje težine.

Evo šta 6 sati sna radi vašem licu: Izgled žene (46) govori više od reči! (FOTO)

Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promene mozgu šalju nejasne i nagle signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se debljamo.

Ali to ne znači da iz vaše ishrane morate u potpunosti izbaciti hleb, već da prazne kalorije iz belog hleba zamenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

Imate sive plombe na zubima? Stomatolog otkriva šta vam one svaki dan čine!

Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su preko potrebna za normalan rad creva i probave. Upravo zbog toga takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom. Nakon što izbacite beli hleb iz ishrane i u svakodnevnu ishranu uvrstite cele žitarice probava započinje normalan i olakšan rad.

Isto tako, ugljeni hidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako su oni kvalitetni, mozak radi normalno, bez smetnji, no ako hrana za mozak nije zdrava, telo reaguje negativno, te se pojavljuje osećaj malaksalosti i umora.

Neprijatelj vitke linije broj 1: Džaba se trudite ako ponavljate ovu grešku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs