Usvojite ovu naviku

Najveća greška sa doručkom koju svi prave: Ovako treba da izgleda prvi obrok!

Imajte u vidu da je ženama dnevno potrebno između 80 i 100 grama proteina
Fitnes & Nutricija
20:52h Autor:
Najveća greška sa doručkom koju svi prave: Ovako treba da izgleda prvi obrok!
Foto: Shutterstock

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok tokom čitavog dana, čije preskakanje vodi do pada energije, mučnina, nadutosti i još mnogo neprijatnih simptoma.

Ali, nije ni svaki doručak dobar - veoma je važno šta ćete jesti za prvi obrok, kao i da izbegnete najčešću grešku koja poništava sve odlične efekte redovnog doručka!

"Nije važno koje ćete namirnice odabrati, ali je važno da pola obroka bude voće i povrće, četvrtina žitarice celog zrna, a preostala četvrtina proteini", istakla je nutricionistkinja Krista Joder i dodala da najviše pažnje treba obratiti na deo sa proteinima, jer njih većina ljudi lako previdi i izbaci iz doručka.

Doručak iz Orijent Ekspresa: Zdrav obrok uz koji ćete smršati!

Oni su veoma hranljivi i duže će vas držati sitim. U suprotnom, ako na primer doručkujete ugljene hidrate, brzo ćete ogladneti i tako gladni izabrati nešto još gore za ručak. Ali, to nije jedini razlog zašto je izbacivanje proteina iz doručka loše za vas.

Budući da telo može da iskoristi samo 30 grama proteina odjednom, ako ne unesete dovoljnu količinu za doručak, vrlo teško ćete je nadoknaditi tokom dana.

Imajte u vidu da je ženama dnevno potrebno između 80 i 100 grama proteina, u zavisnosti od intenziteta fizičke aktivnosti, pa zato bolje osigurajte deo dnevne doze kroz doručak.

On može da se sadrži mešavinu povrća, voća, orašastih plodova, semenki, mleka, jaja, jogurta, sira, dok za ručak treba da odaberete kvalitetan protein poput onog iz piletine, govedine ili ribe.

Odrekla se šećera na mesec dana: Neverovatno iskustvo jedne žene!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs