Prirodno rešenje za lepotu

4 načina do lepote uz sodu bikarbonu

Za sodu bikarbonu možemo s pravom reći da je zaista čudotvoran prah, upravo zbog njene višestruke primene. Otkrivamo 4 načina kako da se prolepšate uz pomoć ovog prirodnog leka
Nega
09:32h Autor:
4 načina do lepote uz sodu bikarbonu
Foto: Shutterstock

Za čisto liceUtrljajte na lice smesu od sode bikarbone i vode, u razmeri 3:1. Učinite to laganim kružnim pokretima. Na taj način ćete uraditi blag i efikasan piling lica. Takođe, soda bikarbona vam može pomoći i da se rešite bubuljica: napravite pastu od nje i sveže isceđenog limunovog soka, te je periodično nanosite na bubuljicu.

Kao šampon za kosuNapravite vlastiti šampon za dubinsko pranje dodavanjem četvrtine sode bikarbone u šampon (potrebno je da sodu bikarbonu dodate u prozirni, a ne kremasti šampon). To će vam pomoći da uklonite ostatke proizvoda za negu kose i njihovo nagomilavanje na kosi. Nemate vremena za pranje kose? Koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da upije ulje i da ne morate izlagati kosu fenu još jedan dan. Jednostavno, pospite sodu bikarbonu po korenu kose i nakon toga počešljajte kosu prstima.

Protiv opekotina od suncaKako biste ublažili opekotine od sunca, natopite peškir rastvorom od 250 ml vode i četiri kašike sode bikarbone. Dobijeni rastvor će pomoći da se izvuče vrelina iz opekotina.

Za lepšu kožuSoda bikarbona vam može pomoći i da imate mekšu kožu. Jednostavno je dodajte u toplu kupku i to je to. Pored toga, kada radite kućni pedikir, dodajte tri kašike sode bikarbone u toplu vodu i vaša stopala će vam biti veoma zahvalna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs