Probajte

Dovoljna je jedna čaša: Napitak koji krije tajnu zdravog i mladolikog izgleda!

Čaša ovog napitka liči na vodu iz bare, ali čini se da je upravo voda od hlorofila novo čudotvorno piće, tvrde naučnici, a poznati su već poludeli za ovim zelenim čudom
Fitnes & Nutricija
23:30h
Dovoljna je jedna čaša: Napitak koji krije tajnu zdravog i mladolikog izgleda!
Foto: Shutterstock

Hlorofil je tamnozeleni pigment koji se nalazi u biljkama i algama. On im daje prepoznatljivu zelenu boju. Bitan je za proces fotosinteze, tokom kog biljke pretvaraju sunčevu svetlost u energiju koja može da koristi.

Hlorofil ima sličnu molekularnu strukturu kao i hemoglobin, supstanca koja čini krv crvenom i koja je odgovorna za prenos kiseonika u telu. Konzumirani hlorofil razređen vodom u organizmu može poboljšati prenos kiseonika i kao rezultat toga imaćete više energije i bolje stanje organizma.

Za zdravlje i duži život: Terapija sodom bikarbonom!

Naučnici takođe tvrde kako je hlorofil snažan antioksidans koji može da zaštiti od karcinoma, ima antiseptičko i protiv upalno delovanje, pomaže regulisanje probave i pruža odličan izvor magnezijuma, vitamina K, vitamina C, folne kiseline, gvožđa, kalcijuma i proteina.

Stručnjak za zdravlje Džejms Digan, među čijim klijentima se nalaze Rouzi Hantington Vajtli i El Mekfirson, kune se u hlorofil:

Najgore po zdravlje: 7 grehova koje vam organizam neće oprostiti!

"Koristimo kapi hlorofila u vodi kako bismo ljude održali alkalnim. Prehrana bogata nezdravom hranom remeti pH ravnotežu u telu, čineći ga kiselijim, što može dovesti do nesanice i gojenja. Takođe smo otkrili kako smanjenje kiselosti smanjuje upale i čini da se osećamo zdravije i poletnije."

Hlorofil se u izobilju nalazi u zelenom, lisnatom povrću, zato bi takve namirnice trebalo u što većoj meri uključiti u ishranu ili korisititi nekoliko kapi hlorofila u čaši vode dva puta dnevno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs