Moćna biljka

Sprečava nastanak raka: Posadite je odmah! (FOTO)

Viđali ste ove osušene plodove u trgovinama zdrave hrane, a njihova lekovitost čuvena je
Nutricija 15.05.2015. - 21:03h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Goji biljka raste i do tri metara u visinu, cvate celo leto i tek u jesen daje svoje prve plodove, za koje iskusni vrtlari savetuju da se ne ubiru rukom nego tresu sa grmića.

 

Biljka budućnosti: Kako da napravite moćni sok od aronije!

 

Plodovi Goji proglašeni su 2008. godine u Time magazinu super voćem što zaista odgovara istini, iako se pravi rezultati antioksidativnog delovanja ne podudaraju sa člancima koji tvrde da se radi o plodu koji je zauzeo prvo mjesto ORAC lestvice (Oxygen Radical Absorbance Capacity) koja meri antioksidativna svojstva voća i drugih biljaka.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Oralno se Goji uzima kod dijabetesa, hipertenzije, malarije i karcinoma. Poboljšava cirkulaciju, otklanja vrtoglavice i dobar je tonik za zamućen vid i druge probleme sa očima.

 

Oralno se koristi u ojačavanju mišića i kostiju i kao tonik srca, jetre i bubrega. Oralno uzeti plodovi smanjuju znojenje, žeđ, iritabilnost, krvarenje iz nosa itd.

 

Ruski seoski lek za čišćenje jetre: Samo jedna biljka za više zdravlja!

 

Plodovi se jedu sirovi, suše se, a ukusom podsećaju na grožđice. Od njih se pripremaju čajevi i sokovi, likeri i ostali napici, a mogu se koristiti i kao dodatak jelima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...