Režim ishrane

Dijeta sa pomorandžama: Skinite 8 kilograma za tri nedelje!

Vrednost kalorija u pomorandži je mala, a sadrži dosta korisnih supstanci, što nam pomaže da zaboravimo na glad neko vreme tokom dijete
Fitnes & Nutricija
18:08h Autor:
Dijeta sa pomorandžama: Skinite 8 kilograma za tri nedelje!
Foto: Thinkstock

Jedna od najpopularnijih vrsta južnog voća je pomorandža, a veoma retko možemo čuti koliko je hranjiva i dobra.

Visok sadržaj vitamina C u pomorandžama stimuliše proizvodnju belih krvnih zrnaca u organizmu, čime se poboljšava imuni sistem. Ova voćka deluje i kao antioksidans. Efikasno sprečava razvoj pojedinih vrsta raka, kao što su rak kože, dojke, pluća, debelog creva i usta. Ima i antiupalna dejstva.

Stoga, kako da se pored svih blagodeti jedne pomorandže ne odlučimo za dijetu na bazi ove ukusne voćke.

Vrednost kalorija u pomorandži je mala, a sadrži dosta korisnih supstanci, što nam pomaže da zaboravimo na glad neko vreme tokom dijete.

Trudite se, a rezultata nigde: 4 razloga zašto ne mršavite!

Dijeta sa pomorandžom ima i svoju legendu. Postoje podaci da je u vreme francuskog kralja Lujisa XIV ova voćka prvi put uvedena u ishranu u službi dijete. Njegova omiljena francuska autorka Ninon de Lenclos imala je naviku da pojede i do 12 pomorandži dnevno, a bila je poznata po izuzetno lepoj i mekoj koži. Zahvaljujući obilju vitamina C koje ima u svom sastavu, pomorandža je dobra i za stanje tela i duha. Pošto je strano voće tada bilo skupo, nije bilo svakome dostupno.

Reč je o tronedeljnoj dijeti koja podrazumeva gubitak od 8 do 10 kilograma, u zavisnosti od vaše početne kilaže (što je vaša početna težina veća, više kilograma ćete izgubiti). Nedostatak kod ove dijete jeste to što brzo gubljenje kilograma može da dovede do promena u metabolizmu. Može da dođe i do pojave celulita. Takođe, zbog visokog alergijskog kapaciteta citrusa, zato bi oni koji pate od alergija trebalo prethodno da se konsultuju sa lekarom.

7 koraka, 7 dana i nekoliko kilograma manje: Peta stavka je posebno važna!

Prva nedeljaJedite o 1 pomorandžu na svaka 3 sata (1kg dnevno). Osim toga, pojedite 2 barena jaja i popijte 2 litra destilovane vode. Budite strpljivi, druge dve sedmice će biti mnogo humanije.

Druga nedeljaI dalje nastavite da jedete 1kg pomorandži dnevno i pijete 2 litra vode, ali možete dodati i kašu skuvanu u vodi. So možete, a i ne morate dodati, bitno je da bude bez šećera. Opredelite se između heljde, ovsene kaše, prekrupe od ječma ili proso. Dobra vest je da ove kaše možete da pojedete koliko hoćete i za doručak, i za ručak, i za večeru.

Ishrana mi je 82% masti, nikad nisam bila zdravija: Doktorka otkriva tajnu vitkosti i kože bez bora!

Treća nedeljaI dalje nastavite da jedete 1kg pomorandži dnevno i pijete 2 litra vode, s tim što umesto kaše, počnite da jedete voće i povrće. Povrće možete da jedete skuvano ili na pari, pa i čak i pečeno u rerni. Ne postoje restrikcije kada je reč o porcijama.

Ovakvoj vrsti dijete možete da se podvrgnete 2 puta godišnje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs