Ne može lakše

Smršajte pomoću kima: Dovoljna vam je samo jedna kašika dnevno!

Naučnici tvrde da mogu da vam pomognu u tom zahtevnom zadatku na vrlo jednostavan način - jednom kašikom mlevenog kima dnevno
Fitnes & Nutricija
17:52h
Smršajte pomoću kima: Dovoljna vam je samo jedna kašika dnevno!
Foto: Thinkstock

Proleće je uveliko tu, biraju se dijete i jelovnici za skidanje viška kilograma, a naučnici tvrde da mogu da vam pomognu u tom zahtevnom zadatku na vrlo jednostavan način - jednom kašikom mlevenog kima dnevno.

U istraživanju su žene sa prekomernom težinom smanjile dnevni unos kalorija za 500 i pratile uputstvo o zdravoj ishrani, ali polovina njih je dnevno pojela i tri grama kima u prahu pomešanog sa jogurtom.

Jedite sve i mršavite: Manje kilograma uz samo jedno pravilo!

Tri meseca

nakon početka istraživanja, ta grupa je izgubila 1.5 kilograma više od žena koje nisu konzumirale ovaj čudesni plod, a uz to su smanjile udeo masti u telu za velikih 14 odsto, za razliku od druge grupe koja je uspela da skine samo 4.9 odsto masti.

Uz to, skinule su i nivo lošeg holesterola za 10 odsto, što je sve samo ne zanemariva brojka.

Kim olakšava probavu, nadutost i pomaže kod grčeva u stomaku. Ulje kima koristi se za ublažavanje glavobolje, migrena i loše probave, a naučnici veruju da ovaj čudesan efekat na mršavljenje ima zbog obilja fitosterola, jedinjenja koji apsorbuju holesterol i ubrzavaju metabolizam.

Najefikasniji doručak za mršavljenje: Drži vas sitima i manje jedete za ručak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs