Suprotan efekat

Pijete vodu sa aromom? Nakon ovoga ćete prestati!

Ako ste na dijeti dobro razmislite pre nego što posegnete za nekim pićem na kojem piše da ima manje kalorija ili manje šećera
Fitnes & Nutricija
13:30h Autor:
Pijete vodu sa aromom? Nakon ovoga ćete prestati!
Foto: Thinkstock

S dolaskom proleća i toplijih dana, pijemo više tečnosti, ali šta se zapravo krije iza aromatizovanih voda, manje zašećerenih sokova, aromatiziovanih kafa, energetskih napitaka?

Istraživanje stručnjaka pokazalo je da tzv. sokovi s manje šećera, kao i veštački zaslađivači, povećavaju šećer u krvi i mogu da prouzrokuju povećanje apetita. Mnoga gazirana pića za koja svi znamo da su nezdrava, imaju svoju lajt verziju, ali i ta "zdrava" verzija zapravo ima identičan efekat. Što se tiče voćnih sokova koje deca, a i odrasli piju svakodnevno, jako su štetni za naš organizam. Tako 3.5 decilitra soka od jabuke sadrži 180 kalorija, 43.5 grama ugljenih hidrata i 42 grama šećera.

Unesite samo 30 grama kokosovog ulja svaki dan: Evo šta će se dogoditi!

Ako ste na dijeti dobro razmislite pre nego što posegnete za nekim pićem na kojem piše da ima manje kalorija ili manje šećera. Naime, studija koja je sprovedena na 500 laganih pića otkrila je da ljudi koji konzumiraju više od takva dva pića dnevno čak pet puta brže dobijaju na težini od onih koji ih izbegavaju.

Kafa sama po sebi je dobra za naš organizam. Problem se javlja kod nekih od aromatizovanih kafa koje se sve više nude u kafićima. One su bomba za vaš organizam. Kafe koje se prave s mlekom i sadrže različite dodatke, neprijatelj su dobrog zdravlja. Recimo začinjena kafa od bundeve, s mlekom, sadrži 300 kalorija, 11 grama masti, 40 grama ugljenih hidrata i 38 grama šećera. Na svu sreću, ovakva kafa se još ne nudi kod nas.

Dovoljno je da pojedete samo 7 oraha dnevno: Efekat je neverovatan!

Što se tiče dobro poznatih energetskih pića koje sadrže ogromne količine kofeina i šećera, za cilj imaju da vas drže budnima, ali istina je da ćete na kraju da budete sve umorniji i iscrpljeniji. Limenka jednog od najpopularnijih energetskih pića sadrži 160 kalorija, 42 grama ugljenih hidrata i 41 gram šećera. Ako ste umorni i spava vam se, nikakav energetski napitak neće da vam pomogne u tome. Odmor i spavanje su jedini lek kada je reč o umoru.

Što se tiče aromatizovanih voda, i njih bi takođe trebalo da izbegavate. Njena vrednost kalorija je kao da ste upravo pojeli dve kašike šećera. Zato, ako ste na dijeti, pijte običnu vodu, jer, osim što je zdrava, voda vaš organizam pročišćava ali i okrepljuje.

Njoj je uspelo, može i vama da pomogne: Kako je Džejmi smršala 18 kg! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs