Svi smo pribegavali ovom triku

Idete na spavanje gladni da biste smršali? Evo šta time radite sebi!

Australijski nutricionista je otkrio da li smete da jedete neposredno pre spavanja i koju hranu je najbolje da izbegavate ako želite da izgubite koji kilogram viška
Fitnes & Nutricija
01:40h Autor:
Idete na spavanje gladni da biste smršali? Evo šta time radite sebi!

Odlazak na spavanje sa osećajem gladi je mit u vezi sa dijetom sa kojim smo se svi susreli barem jednom u životu. Australijski nutricionista je otkrio da li smete da jedete neposredno pre spavanja i koju hranu je najbolje da izbegavate ako želite da izgubite koji kilogram viška.

Jutarnja rutina za mršavljenje: Tri zlatna pravila za ravan stomak!

Dok vi spavate, organizam obavlja niz radnji: obnavlja i umnožava svoje ćelije, vari hranu i radi niz drugih bioloških stvari neophodnih za život. Svi ti procesi u telu traže energiju, koje organizam uzima iz hrane unete tokom tog dana i noći.

"Ako ste pre sna uneli hranu bogatu "praznim" kalorijama, poput čokolade ili kutije sladoleda, nivo krvnog šećera će vrlo brzo da poraste, a dobijena "energija" će automatski da se skladiše u telu u obliku masnih jastučića", kaže australijski guru zdravog života, doktor Tim Robards.

Mršavljenje bez dijete i vežbanja: Ovakva večera topi kilograme!

Zbog mirnog sna bolje je da nekoliko sati pre odlaska u krevet ne jedete nikakvu hranu, kako vas varenje ne bi držalo budnima. Ipak, ako jedete u vreme oko odlaska na počinak, najbolje bi bilo da odaberete hranu s niskim nivoom š

ećera i ugljenih hidrata.

"Za miran san bolje će da bude ako jedete proteine i masti od kojih se sastoje sve ćelije u telu – dozvoljeno je organski uzgojeno meso, jaja, voće poput avokada, ali i puter. Jedite neprocesuiranu hranu koja polako sagoreva i otpušta hranjive materije," predlaže doktor Robards.

Namirnice koje možete da jedete i kasno noću: Ne goje, a poboljšavaju san!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs