Isprobajte i vi

Tri kilograma manje za 5 dana: Jelovnik za američku dijetu!

Ishrana se sastoji od ribe, jaja i mesa, a dozvoljeni su voće i povrće
Fitnes & Nutricija
13:30h Autor:
Tri kilograma manje za 5 dana: Jelovnik za američku dijetu!
Foto: Shutterstock

Američka dijeta omogućava brzo smanjenje masnih naslaga ishranom koja je bogata proteinima i mastima, a ako se pravilno pridržavate uputstava, možete da izgubite tri kilograma za pet dana, piše Menshealth.rs.

Potrebno je da u svoj jelovnik ubacite kiselo, ljuto i slano. Ishrana se sastoji od ribe, jaja i mesa, a dozvoljeni su voće i povrće. Slatkiši i namirnice bogate ugljenim hidratima strogo su zabranjeni.

Počnite već ujutro: Doručak sa ovsenim pahuljicama čisti creva i podmlađuje kožu

U ovoj dijeti koristite hladno ceđena ulja, pijte najmanje dva litra vode dnevno (bez natrijuma i hlora) ili biljne čajeve.

Doručak po izboru: Izaberite jedan od ova dva predloga doručka i jedite ga svih pet dana.

Prvi izbor: 150 g mekog kravljeg sira pomešajte sa kašičicom lanenog ili maslinovog ulja i kašičicom semenki suncokreta ili susama.

Drugi izbor: Ispržite jedno jaje u tiganju ili ga skuvajte sa 50 g nemasne šunke i dodajte 200 g tvrdog sira sa svežim začinskim travama.

Za vitak stas: Mitovi i istine o najpoznatijim napicima za skidanje kilograma

Ručak: Medaljoni sa boranijom

- Na dve kašičice ulja propržite sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodajte 300 g skuvane zelene boranije, kašičicu začinskog bilja i kašiku seckanog peršuna. Na kašičici ulja ispržite 120 g pilećeg filea začinjenog biberom. Servirajte sve zajedno i dodajte dve kašičice polumasnog biljnog putera.

Večera: Voćna salata sa sirom - Na 100 g zelene salate naseckajte krušku ili jabuku, dodajte mandarinu isečenu na kriške i 50 g na kockice iseckanog feta sira, pet polovina jezgra od oraha, a sve prelijte sa dve kašike ulja i dodajte malo bibera.

Pre drastičnih promena načina ishrane obavezno konsultujte lekara.

Mršavite brzo i lako: 5 istina o masnom tkivu koje morate da znate!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs