Novo otkriće

Posle ovoga, počećete da zamrzavate limun: Razlog je fascinantan!

Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smete da bacite, ni limunovo meso sa sokom, ni semenke, a posebno ne koru
Fitnes & Nutricija
23:22h Autor:
Posle ovoga, počećete da zamrzavate limun: Razlog je fascinantan!
Foto: Shutterstock

Nova naučna studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preventiraju i snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke! Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smete da bacite, ni limunovo meso sa sokom, ni semenke, a posebno ne koru! Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna!

Osim antikancerogenog delovanja, celi limun pomaže pri oslobođanju tela od toksina, ima antimikrobni efekat protiv bakterijskih infekcija i gljivica, efikasan je protiv parazita i crva, reguliše krvni pritisak, deluje kao antidepresiv, odličan je u borbi protiv stresa i nervnih poremećaja.

Izbegavajte tablete, priroda ima lek za sve: Čaj od limuna eliminiše stres, lipa snižava temperaturu

Osim očiglednih zdravstvenih razloga, na sledeći način ćete da uživate kao nikad do sad u njegovom predivnom ukusu, posebno kori. Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provereni domaći, kupite organski bio limun u većim prodavnicama ili zdravoj hrani), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete celi, a možete i na kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – narendajte! Zatim možete da ga pospete na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezanca, omiljeno piće ili na/u bilo šta drugo. Ono što ćete da doživite je sasvim novi ukus u kojem ćete da uživate, a telo će vam zahvaliti zdravljem!

Sredite probavu za pola sata: 3 najefikasnija saveznika za zdrav stomak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs