Prirodno i zdravo

Domaći analgetski čaj: Rešite se svih bolova!

Ako vas često muče bolovi, isprobajte ovaj čaj jer sadrži niz lekovitih sastojaka koji delotvorno suzbijaju mnoge bolove
Fitnes & Nutricija
21:28h Autor:
Domaći analgetski čaj: Rešite se svih bolova!
Foto: Shutterstock

Ovaj recept je odličan za telo jer ga osvežava i hidrira, ali značajnije je to da deluje analgetski, odnosno odlično ublažava i uklanja bol. Ako vas često muče bolovi, isprobajte ovaj čaj jer sadrži niz lekovitih sastojaka koji delotvorno suzbijaju mnoge bolove.

Sastojci: 2 šoljice vode, 2 kašičice crnog čaja, 2 smrvljena kardamoma, 1/4 kašičice cejlonskog cimeta, 2,5 centimetra izrendanog svežeg đumbira, 2 kašičice kurkume, pola šoljice bademovog mleka.

Priprema: Kuvajte u vodi đumbir, cimet i kardamom deset minuta. Dodajte crni čaj i pustite da ključa 2 minuta. Dobro procedite u šoljicu s bademovim mlekom i zasladite medom.

Glavobolja nestaje u sekundi: Moćna mešavina limuna i soli!

Dobrobiti sastojaka u ovom čaju

Voda - Voda je dnevno potrebna telu da nam pomogne u preživljavanju. Ovaj čaj uračunava se u dnevnu potrebu za vodom. Voda pomaže u ispiranju bubrega i toksina iz jetre, pružajući nam sjajnu kožu.

Crni čaj – Crni čaj sadrži teoflavine koji smanjuju oštećenje mišićnih vlakana nakon vežbanja, to jest upalu mišića. Pun je antioksidanata, koji su nam potrebni za dobro zdravlje.

Dobrobiti redovnog ispijanja crnog čaja: sprečava rast ćelija raka, podržava zdravlje krvnog sistema, smanjuje naslage na zubima i sprečava karijes, poboljšava protok urina, smanjuje rizik od moždanog udara, leči glavobolje, smanjuje simptome Parkinsonove bolesti, usporava starenje kože, smanjuje hormone koji uzrokuju stres, poboljšava mentalne sposobnosti, pomaže kod bolesti želuca, proliva i povraćanja.

Anđelika: Biljka svetog Arhangela Mihajla koja dokazano jača ceo organizam

Kardamom

– Ovaj začin pomaže u eliminaciji otpada iz bubrega, ublažava loš zadah i štiti od određenih vrsta raka. Takođe snižava krvni pritisak, sprečava stvaranje trombova, pomaže kod depresije, smanjuje simptome gripa i prehlade. Odličan je za probavne probleme, nadutost, gorušicu, zatvor… Može da se nabavi u prodavnicama zdrave hrane i bolje opremljenim supermarketima.

Đumbir – Đumbir pomaže u smanjivanju upala u telu i koristan je kod bolova, glavobolja i menstrualnih grčeva. Njegovo delovanje toliko je jako da bi jednog dana mogao da zameni nesteroidne antiupalne lekove koji se koriste kod artritisa. Takođe smanjuje nadutost i sprečava pojavu želučanih čireva.

Med – Med smanjuje upale u zglobovima i pomaže u ublažavanju bolova. Ovaj prirodni zaslađivač ubija i najotpornije bakterije, takođe može da spreči nizak nivo leukocita kod pacijenata s rakom. Izvrstan je za prevenciju sezonskih alergija.

Neka bolovi postanu prošlost: Kineski i ruski iscelitelji preporučuju običnu aluminijumsku foliju!

Cimet (cejlonski)

– Ovaj začin je pun antioksidanata i antiupalnih svojstava, koja smanjuju rizik od bolesti. Koristi se kod artritisa i bolova u leđima, a nedavne studije potvrđuju njegovo jako analgetsko delovanje. Njegovo konzumiranje snižava rizik od srčanih bolesti i dokazano pomaže kod dijabetesa tipa 2.

Bademovo mleko – Bademi sadrže salicin, sličan aspirinu. Redovna konzumacija smanjuje različite vrste bolova u zglobovima, glavi, mišićima. Bademi mogu da se pronađu i kao sastavni deo nekih formula protiv bolova. Bademovo mleko pomaže i u održavanju zdravlja srca, kao i željene težine.

Napravite bademovo mleko: Riznica zdravlja koja sprečava rak, leči čir na želucu i jača memoriju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs