Najstarije lečenje na svetu

3 čudesna tibetanska recepta: Podmladite se, sačuvajte se od srčanog i moždanog udara i stresa!

Lekovi u drevnoj tibetanskoj kulturi ponekad sadrže i više od stotinu sastojaka. Ipak, tibetanski preparati koje ovde navodimo sadrže samo nekoliko uobičajenih sastojaka, poput belog luka, limuna, đumbira i meda
Fitnes & Nutricija
09:16h Autor:
3 čudesna tibetanska recepta: Podmladite se, sačuvajte se od srčanog i moždanog udara i stresa!
Foto: Shutterstock

Tibetansko lečenje spada u najstarije na svetu. U lečenju se pre svega oslanja na bogatu biljnu apoteku. Pri branju plodova od kojih će biti napravljeni pazi se na sve - počevši od mesta na kojem biljka raste, pa do rasporeda zvezda u određeno doba godine.

Lekovi u drevnoj tibetanskoj kulturi ponekad sadrže i više od stotinu sastojaka. Ipak, tibetanski preparati koje ovde navodimo sadrže samo nekoliko uobičajenih sastojaka, poput belog luka, limuna, đumbira i meda.

Tibetanski napitak za zdravlje srca i krvnih sudova

Preparat služi za postupno čišćenje krvnih sudova od masnih naslaga i prevenciju srčanog i moždanog udara. Takođe sprečava nastanak tumora, poboljšava vid i podmlađuje organizam.

Koji su simptomi srčanog udara kod žene saznajte OVDE.

Sastojci: 1 kg organski uzgojenog limuna, 300 grama belog luka

Priprema: Sameljite limun (zajedno s korom) i beli luk. Smesu stavite u 1,5 l kipuće vode i u poklopljenoj posudi kuvajte na laganoj vatri tačno 15 minuta. Ohlađeni preparat sipajte u teglu i zatvorite je poklopcem.

Preparat uzimajte natašte, u periodu od 25 dana, po pola dcl na dan. Nakon toga napravite pauzu od 10 dana, pa ponovite kuru. U cilju preventive, kuru možete da sprovodite jednom do dva puta godišnje, svakih šest meseci.U cilju lečenja, kuru sprovodite do poboljšanja zdravstvenog stanja, uz obavezno poštovanje protokola od 10 dana pauze pre početka nove kure.

OVDE pročitajte kako da napravite lekovitu tinkturu od belog luka i limuna - tradicionalni ruski recept protiv holesterola.

Tibetanski eliksir za pomlađivanje organizma

Ova mešavina belog luka, meda i limuna u tibetanskoj medicini poznata je kao prirodni eliksir koji uspešno usporava proces starenja.

Sastojci: 10 glavica belog luka, sok od 10 limuna, 1 kg meda

Priprema: Sitno iseckajte 10 glavica belog luka i pomešajte ih s jednim kilogramom meda i sokom od 10 limuna.Smesu sipajte u teglu, poklopite i ostavite je da stoji osam do deset dana. Nakon toga, uzimajte po kašiku ovog prirodnog eliksira dva puta dnevno, ujutro natašte i uveče pre poslednjeg obroka.

Koju hranu treba da izbegavate jer vam skraćuje život pročitajte OVDE.

Tibetanski čaj za opuštanje

Ovaj preparat služi za opuštanje i ublažavanje stresa, a tradicionalno se veruje da produžava životni vek.

Sastojci: 5 g rendanog đumbira, 2 supene kašike soka limuna, 2 supene kašike meda, prstohvat ljute paprike, prstohvat anisa

Priprema: Zakuvajte dve litre vode i ostavite je da ključa pet minuta. U ohlađenu vodu dodajte rendani đumbir, sok od limuna, dve supene kašike meda, i prstohvat ljute papričice i anisa.

Čaj možete da pijuckate tokom dana ili da pijete jednu šoljicu pre svakog obroka. Navedena količina čaja predviđena je za tri ili četiri osobe.

Kako da napravite eliksir mladosti za žene saznajte OVDE.

Zašto su ovi recepti toliko delotvorni:

Ovi recepti sadrže tri najbolja sastojka - med, limun i beli luk. Svaki od njih ima višestruke dobrobiti za zdravlje.

Beli luk: Štiti krvne sudove, snižava krvni pritisak i nivo holesterola u krvi, a smanjuje i rizik od srčanih i moždanih udara. Između ostalog, koristan je u prevenciji tumora, a štiti i od mnogih hroničnih bolesti. Ublažava prehladu i grip, uništava crevne parazite, leči gljivične i bakterijske infekcije, jača imunitet, usporava staranje i otklanja umor i napetost.

Limun:

Poseduje snažna antioksidativna i antibiotska svojstva. Zahvaljujući vrhunskoj bioefikasnosti - sposobnosti da se u krvi zadrži i do 24 sata - efikasan je u prevenciji tumora i njegovom širenju na susedne organe. Uz ostala blagotvorna svojstva, sprečava skupljanje holesterola na zidovima arterije i doprinosi njegovom snižavanju, čime nas štiti od moždanog i srčanog udara. Osim što čuva zdravlje, limun kao snažan antioksidans takođe usporava starenje.

OVDE saznajte kako da napravite prirodni lek za srce star 800 godina.

Med: Takođe je antioksidans koji poseduje i antibiotska svojstva. Štiti organizam od štetnih materija, a ako se uzima u kombinaciji sa lekovitim biljem, povećaće njihovu efikasnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs