Poslušajte ih

8 saveta koje bi žene dale sebi u debeloj fazi: Mršavost nije za svakog ista, prihvati svoje obline!

Nemoj da se bojiš i ne dopusti da te lične nesigurnosti koče u postizanju željenog cilja. Budi strpljiva i nemoj da misliš da je vaga jedino merilo tvojih rezultata, savet je žene koja je smršala 27,5 kilograma
Lepi & Zdravi
16:46h Autor:
8 saveta koje bi žene dale sebi u debeloj fazi: Mršavost nije za svakog ista, prihvati svoje obline!
Foto: Thinkstock

Održavanje linije nije nimalo lak zadatak, naročito ako sabotirate sami sebe. Osam čitateljki američkog časopisa Women's Health koje su izgubile od 18 do 55 kilograma otkrivaju koje bi savete dale samoj sebi, ali u debeloj "fazi".

1. Vaga nije jedino merilo vaših rezultata

Nemoj da se bojiš i ne dopusti da te lične nesigurnosti koče u postizanju željenog cilja. Budi strpljiva i nemoj da misliš da je vaga jedino merilo tvojih rezultata. Ignoriši misli i glasove koji ti govore da nešto ne možeš da postigneš. Ne budi previše stroga prema sebi, to ti neće pomoći.

Vežbanje i zdrava ishrana su čin dobrote prema vlastitom telu. Uživaj u malim ciljevima. Na kraju ćeš biti jača nego što si to ikada mogla da pomisliš. Postaćeš odlična u trčanju i dizanju tegova, a počećeš i da se raduješ vežbanju. Bićeš zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, to je poruka čitateljke koja je izgubila 27,5 kilograma.

Smršala 57 kilograma za godinu dana: Bila sam deblja od novogodišnje jelke!

2. Ni vežba ne pomaže, ako se ne hranite pravilno

Nemoj da budeš na dijeti, jednostavno jedi zdravije i redovno vežbaj. Probala sam dijete koje ni ne možete da zamislite i jedino što mi je zaista pomoglo je zdrava ishrana. Pridržavanje određenih programa dijete nateraće te da skreneš s puta, a onda će se kilogrami vratiti. Bavim se zumbom, ali svejedno nisam mogla da smršam sve dok nisam počela da se pravilno hranim, istakla je čitateljka koja je smršala 18 kilograma.

3. Ne postoji samo jedan način mršavljenja, prilagodite ga sebi

Prestani da se fokusiraš na to koliko kilograma treba da izgubiš i imaj na umu da uživaš u celom procesu. Dugo sam mislila kako postoji samo jedan način mršavljenja, dok nisam shvatila da smo svi različiti. Svakom treba da režim ishrane i vežbanja prilagodi svojim potrebama. Zato, ako ne možete da se zamislite kako se pridržavate tog režima sledećih pet godina, promenite to i nađite nešto s čime nećete da se mučite. Nije bitno da li je u pitanju trčanje ili dizanje tegova, nađite nešto što vam odgovara. I ne merite svoju vrednost kilogramima na vagi, poručuje čitateljka koja je izgubila 50 kilograma.

Ona je dokaz da može - počela je laganom šetnjom, a smršala 84 kilograma.

4. Nemojte sebi da postavljate ciljeve u kilogramima

Izbaci vagu, ona ti uopšte ne koristi. Najvažnije je kako se ti osećaš. Brojevi koje vaga pokazuje mogu da te stvarno izbace iz takta, čak i ako ti odeća bolje stoji. Nemoj sebi da postavljaš ciljeve u kilogramima. Postavi sebi takav cilj zahvaljujući kojem ćeš biti srećna svojim odrazom u ogledalu, napominje čitateljka koja je izgubila skoro 30 kilograma.

5. Mršavljenje je samo pola bitke

Nemoj da se trudiš da izgubiš kilograme zbog drugih, ta odluka treba da bude isključivo tvoja. Mršavljenje je samo pola bitke, važno je održati željenu težinu i boriti se sa svakodnevnim napastima. Čak i malo posrtanje te vraća na početak, ističe čitateljka koja je smršala oko 55 kilograma.

Nekada su je vređali, sada joj se dive - Džesika otkriva kako je smršala 70 kilograma.

6. Zaboravite na brzu hranu, i želudac će je zaboraviti

Ne jedi brzu hranu i gazirana pića. Jednom kad to uspeš, želja će da nestane. Gazirano piće nisam popila dve godine, a brzu hranu želudac više ni ne može da mi podnese. Zašto da se onda mučim s nečim što ionako nije dobro za moj želudac. Sad sam mnogo srećnija, napomenula je čitateljka koja je izgubila 18 kilograma.

7. Mršavost nije za svakoga ista, prihvatite svoje obline

Budi dosledna, ali ponekad dopusti i pokoju "greškicu". Pridržavaj se zdrave ishrane i kilogrami će sami da se istopite. Sreća dolazi iznutra, zato nemoj sebi da stvaraš pritisak da treba da budeš jako mršava. Budi srećna sa svojim oblinama, poručuje čitateljka koje je smršala 30 kilograma.

Po prvi put nakon 20 godina Sindi se oseća seksi u svojoj koži - stesala liniju do 58 kilograma!

8. Slavite svoje pozitivne promene

Napiši sve uspehe koje si postigla na svom putu mršavljenja i to ne samo one brojčane. Stavi na papir sve pozitivne promene, budi kreativna sa hranom i uživaj u obrocima. Ali imaj na umu da će biti i dobrih i loših dana. Međutim, nemoj da se predaš već zapisuj svoje obroke i prati svoju ishranu. I nemoj da zaboraviš da se odmoriš, jer ti to zaslužuješ, napomenula je čitateljka koja je smršala 50 kilograma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs