Dopašće vam se

Marinirana pileća krilca sa đumbirom

Nema potrebe da naručujete kineske specijalitete, pripremite ih sami na vrlo ukusan način
Recepti
11:28h Autor:
Marinirana pileća krilca sa đumbirom
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 16 pilećih krilaca
  • 2 kašike meda
  • 1 zgnječena ljuta papričica, so
  • sok od limuna
  • 1 kašičica stino narendanog oljuštenog đumbira
  • 6 kašika soja-sosa
  • 5 kašika ulja od kikirikija
  • 2 kesice smrznutog povrća

1. Med spojite sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u frižideru.

2. Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostalom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temperaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.

3. Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i po želji poslužite uz testeninu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs