Vredi probati

3 najjača saveznika u borbi protiv bora: Vitamin C obezbeđuje elastičnost!

Pomoći će vam i retinol - derivat vitamina A, koji podstiče proizvodnju kolagena, zbog čega koža postaje čvršća, a bore se ublažavaju
Nega
11:34h
3 najjača saveznika u borbi protiv bora: Vitamin C obezbeđuje elastičnost!
Foto: Thinkstock

I dok žene stalno troše hiljade i hiljade na "čudotvorne" kreme i losione protiv bora, naučnici tvrde da njih mogu ukloniti samo tri supstance - retinol, vitamin C i alfa hidroksilna kiselina.

To je zbog toga što su njihovi molekuli dovoljno mali da mogu da prodru u kožu i deluju punim kapacitetom. Oni su objasnili i kako tačno svaka od ove tri supstance pomaže vašoj koži da ostane mlada.

Žena (72) otkrila tajnu lepote, zdravlja i mladosti - Ne stari, ne pije lekove i ne boluje ni od čega! Više saznajte OVDE.

1. Retinol

Reč je o derivatu vitamina A, koji stimuliše proizvodnju kolagena i uklanja mrlje na koži. Koži daje elastičnost, a redovnim nanošenjem koža postaje čvršća. U proseku bore bi trebale vidno da se ublaže nakon osam do 12 nedelja od početka nanošenja retinola. Kreme na bazi retinola preporučljivo je nanositi uveče, jer sunce utiče na njihovu strukturu i smanjuje jačinu njihovog delovanja.

OVDE otkrijte kojih 7 najvećih grešaka u nezi pravimo čim dođe hladno vreme - Ne smete ih ponavljati!

2. Vitamin C

Kada je reč o lepoti, ova supstanca zadužena je povećanje elastičnosti kože, kao i brisanje depigmentacijskih mrlje. Osim toga, vitamin C ima moć da ujednači ten.

Da li verujete da ova žena ima 60 godina - Na Kristi vreme nije ostavilo traga!

3. Alfa hidroksilna kiselina

Ova supstanca na kožu deluje poput pilinga - uklanja mrtve ćelije i koži daje svežinu, a zbog sloja mrtvih ćelija bore na licu deluju dublje nego što zaista jesu. Alfa hidroksilne kiseline mogu se pronaći u mleku i voću, a idealne su za suvu kožu, jer pomažu zadržavanje vlage.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs