Istraživanje

Prirodno je uvek najzdravije: Umesto lekovima, otarasite se bolova đumbirom!

Osim što ublažava osećaj bola, đumbir sprečava nastanak hronične upale u telu, a takođe može da ublaži već postojeću upalu
Lepi & Zdravi
21:00h
Prirodno je uvek najzdravije: Umesto lekovima, otarasite se bolova đumbirom!
Foto: Shutterstock

Nedavna istraživanja, objavljena u časopisu Arthritis, pokazala su da je jedan od najdelotvornijih "lekova" protiv bolova đumbir.

Ibuprofen je jedan od najpopularnijih lekova protiv bolova, ali ovo istraživanje pokazuje da ne smanjuje nivo citokina u telu. Citokini mogu da budu negativni i pozitivni, a negativni su vrsta supstanci koje šire upalne procese u telu. Istraživanja su pokazala da su upravo oni povezani sa pogoršanjem simptoma artritisa i osteoartritisa.

"Đumbir je poznat po svojim odličnim lekovitim svojstvima, a ovo istraživanje to iznova potvrđuje", izjavila je vođa istraživanja doktorka Krišna Srivastava.

Kako da napravite tibetanski lek od đumbira koji efikasno leči upale grla i krajnika, a pomaže i mršavljenju saznajte OVDE.

Đumbir dokazano ima protivupalno dejstvo i značajno smanjuje nivo citokina u telu. Osim što ublažava osećaj bola, đumbir sprečava nastanak hronične upale u telu, a takođe može da ublaži već postojeću upalu. Odlično je to što sirovi i termički obrađeni đumbir imaju potpuno ista svojstva.

A kako da gajite đumbir kod kuće saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs