Promo

Roggenart – hleb kao nekad

Svaki komad Roggenart hleba je ručni rad, unikat izrađen od pažljivo odabranih sastojaka
Fitnes & Nutricija
19:30h
Roggenart – hleb kao nekad
Foto: Promo

Za ljubitelje kvalitetnog crnog hleba i one koji vode računa o zdravoj ishrani Roggenart nije pekara već destinacija – mesto na kojem pekarski zanat postaje umetnost. Napravljeni od čistog ražanog brašna, po tradicionalnoj austrijskoj recepturi, Roggenart hlebovi i peciva ističu se po ukusu i kvalitetu. Ne sadrže aditive, emulgatore i hemikalije, već prirodne sastojke, što ih čini jedinstvenim na našem tržištu.

- Svaki komad našeg hleba je ručni rad, unikat izrađen od pažljivo odabranih sastojaka. Sami kiselimo testo kako bismo razvili specifičan ukus, aromu i svežinu hleba. Posebnu pažnju posvećujemo pečenju. Jer, pored izuzetnog ukusa, naše hlebove odlikuje i čuvena, izuzetno hrskava korica – kaže generalni direktor Roggenarta Nemanja Popov.

Priča o Roggenartu počinje na ražanim poljima Donje Austrije, odabirom najkvalitetnijih zrna raži. Kako bi svojim potrošačima pružili vrhunski kvalitet, brašno se prerađuje u kamenom mlinu, po običajima starim nekoliko vekova. Tradicionalni, zanatski postupak pripreme crnog, ražanog hleba zasnovan je na prirodnom kiseljenju testa, čime se značajno poboljšava njegov ukus.

Prvi domaći crni hleb Na srpskom tržištu Roggenart je prisutan od 2009, kao prvi lanac pekara u kojem može da se kupi pravi domaći crni hleb. Trenutno je otvoreno devet pekara koje, pored ražanog hleba, u ponudi imaju i veliki izbor peciva, sendviča, pita, salata, tartova, kolača, kao i kafa vrhunskog kvaliteta.

- Fokusirani smo na kvalitet sirovina. U našim pekarama nalazi se široka paleta proizvoda vrhunskog kvaliteta od ražanog brašna, koje se prerađuje u starom porodičnom mlinu u Austriji. Hleb pravimo ručno, od kiselog testa, kako bismo zadržali prirodan ukus i učinili ga zdravijim i dugotrajnijim – ističe Popov.

Roggenart hlebovi i peciva pravi su izbor za sve one koji brinu o svom zdravlju i žele uravnoteženu ishranu. Ražano brašno odlikuje izuzetna nutritivna vrednost. Raž je bogata ugljenim hidratima, biljnim vlaknima, proteinima, mineralima i vitamine B i E.

Ipak, ono što Roggenart proizvode čini jedinstvenim i veoma hranljivim je to što ne sadrže aditive, emulgatore i hemikalije.

Lekovita svojstva ražiRaž (lat. Secale cereale) se, posle pšenice, smatra najvažnijom žitaricom. Zahvaljujući svojoj izdržljivosti i kompaktnosti zrna, u narodu se naziva i divlja pšenica. Sadrži relativno malo glutena, što u kombinaciji sa biljnim vlaknima, čini da ražani hlebovi imaju značajno niži glikemski indeks od belih. Nakon konzumacije raži ne postoje nagli skokovi šećera u krvi, a samim tim i insulina, pa su pogodni za ishranu osoba sa dijabetesom. Raž je bogata vlaknima koja imaju visok kapacitet vezivanja vode i veoma brzo stvaraju osećaj sitosti. Stoga se Roggenart hlebovi i peciva preporučuju osobama koje žele da se hrane zdravo, ali i da pritom smršaju. Proizvodi od ražanog brašna koriste se i pri regulaciji probave i smanjenja holesterola. Zahvaljujući prisustvu ekterolaktina smatra seda štite od raka dojke, kao i kod srčanih oboljenja.

rok trajanja iznosi pet dana.

Unevši potpuno drugačiji koncept u odnosu na uobičajenu ponudu, Roggenart je napravio revolucionarni preokret na našem tržištu. U moderno dizajniranim pekarama, planski raspoređenim na devet lokacija u Beogradu, može se naći više vrsta crnog i belog hleba. Svaki od njih savršeno se uklapa u životni stil ljudi koji, uprkos dinamičnoj svakodnevnici, žele da se hrane zdravo.

„Paorski hleb“ pogodan je pri uvođenju ražanog hleba u ishranu. Blagog je ukusa, sa hrskavom korom i mekanom i sočnom unutrašnjošću.

Hleb „Singidunum“pravi se od ražanog brašna, kiselog testa i kvasca, a namenjen je osobama koje se bave sportom i kojima je potrebna dodatna energija.

Za bolju koncentraciju preporučuje se „Alpski hleb“ . "Baltik“ je beskvasni hleb pripremljen od čistog ražanog brašna i savetuje se osobama koje imaju problema sa crevima. „Finski hleb“ je posan i priprema se od pet vrsta žitarica, dok je „Bečki“ obogaćen je semenkama suncokreta i ovsenim pahuljicama. Za ljubitelje belog brašna Roggenart u ponudi ima hleb punjen maslinama i sa maslinovim uljem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs