Probajte

Osvežite lice pomorandžom: Kako negovati kožu tokom hladnog vremena

Ova voćka je idealan izbor kada je reč o nezi kože tokom jeseni i zime, jer otklanja izumrle ćelije i skoro trenutno vraća nežnost vašoj koži
Nega
17:50h Autor:
Osvežite lice pomorandžom: Kako negovati kožu tokom hladnog vremena
Foto: Shutterstock

Čim nastupi malo hladnije vreme, negu je potrebno prilagoditi potrebama kože u takvim vremenskim prilikama, naročito kada je u pitanju lice.

Hladnoća, vetar i suv vazduh izrazito isušuju kožu, pa ako želite da sprečite perutanje i da je umirite, poslužite se dostupnim voćem.

Kako vam sok od pomorandže može pomoći da se oslobodite celulita, saznajte OVDE.

Tokom jeseni i zime pomorandža je idealan izbor - kiselina iz nje otkloniće izumrle ćelije kože, pa će vrlo brzo postati nežna i glatka.

Evo kako da negujete kožu pomoću ove voćke:

Prepolovite pomoranždu, a jednu polovinu iscedite i pomešajte sa kašičicom smeđeg šećera i nekoliko kapi maslinovog ulja, tako da dobijete gustu smesu. Ukoliko je smesa retka, dodajte još malo šećera.

Drugom polovinom pomorandže nekoliko puta pređite preko isušenih delova kože. Trljajte nekoliko minuta, pa na lice nanesite prethodno pripremljenu smesu od pomoradže.

OVDE saznajte kako da iskoristite limun u službi lepote i nege - 10 neobičnih načina!

Nežno istrljajte kožu, pa isperite mlakom vodom i osušite peškirom. Vodite računa da ne pravite grube pokrete peškirom, već blage, pomoću utapkavanja. Na kraju nanesite na lice hidratantnu kremu. Ponavljajte postupak dva puta nedeljno i ubrzo ćete primetiti kako vaša koža ponovo blista!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs