Gutljaji koji će vas zagrejati

Tokom zimskih dana: 5 savršenih toplih napitaka

Koji miris vas sigurno oraspoloži svako jutro? Da li je to kafa, čaj ili topla čokolada? Neka vam dan ugreje jedan od naših predloga
Fitnes & Nutricija
22:04h
Tokom zimskih dana: 5 savršenih toplih napitaka
Jutarnje uživanje, Foto: Shutterstock

Jutro nam svima započinje užurbano, sa nervozom i željom da se sklonimo sa vetra i hladnoće i da što pre stignemo na posao. Jedina pozitivna misao nam je topli napitak koji praktikujemo svako jutro. To su naši mali rituali koji nas drže u dobrom raspoloženju. Neko voli kafu (domaću, espreso, sa mlekom, sa šlagom i td.), za nekoga je čaj najmirisniji početak jutra, a neko voli i nešto jače. Kako god, evo nekoliko predloga kako možete da se oraspoložite ujutro, kada dođete na posao ili, pak, kada se vratite kući.

Kafa - to je kraljica jutra. Nema kuće ili radnog prostora u kojem se ujutro ne oseti ovaj opojni miris. Bilo da volite domaću, tradicionalnu ili onu sa mlekom i čokoladom, kafa je ritual koji ne smete da preskočite ujutro.

Čaj

- ovaj napitak možete da pijete uvek, ali ne preterujte sa njim. Obavezno dodajte med i limun koji će podići vaš imunitet. Danas na tržištu imate priliku da kupite razne kombinacije voćnih, biljnih, čajeva koji kombinuju ukus jogurta i voća. Najbolje bi bilo da probate razne ukuse čajeva i izaberete onaj koji je za vas najbolji.

Kuvano vino - je pravi zimski napitak. Ukusan i topao, osvojiće vas aromom i mirisom, a za njegovu pripremu potrebno je vino, šećer, karanfilić i cimet. Ovaj napitak je idealan za večernje druženje sa prijateljima. Punč - Reč punč potiče od hindustanske riječi paantsch koja znači pet, a označava pet ukusnih sastojaka od kojih se priprema. Za pripremu napitka potrebni su vam osim vode: limeta, šećer, začini, rum, konjak ili vino. Ovo ukusno piće obavezno napravite za novogodišnju žurku i zabava može da počne.

Topla čokolada - Ovaj napitak je lagan za pripremu, a o užicima koje pruža ne moramo puno govoriti. Možete mu dodati razne arome i učiniti ga savršenom poslasticom koja će vas ugrejati dok su temperature ispod nule.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs