Obratite pažnju

5 razloga zašto treba piti toplu čokoladu: Moćan antioksidans koji poboljšava rad mozga!

Nedavne naučne studije pokazale su da ovaj topli napitak povećava mentalne sposobnosti, a doprinosi i očuvanju zdravlja mozga, jetr flavonoidi iz njega pojačavaju proktvljenost
Nutricija 22.12.2014. - 17:51h Autor: Novosti.rs
Foto: Shutterstock

Verovali ili ne, jedna od omiljenih poslastica - topla čokolada vrlo je zdrava za naš organizam, a pomaže i u skidanju kilograma! Prenosimo vam pet razloga zašto bi trebalo da konzumirate ovaj napitak.

 

Ubacite tajni sastojak u toplu čokoladu i oslobodite se kašlja! Više saznajte OVDE.

 

1. Pojačava mentalne sposobnosti

 

Nedavne naučne studije pokazale su da ovaj topli napitak povećava mentalne sposobnosti, a doprinosi i očuvanju zdravlja mozga. Flavonoidi pomažu boljoj prokrvljenosti mozga i boljem dotoku kiseonika, što će uticati na to da bolje "razmišljate". Ukoliko želite da unapredite vaše pamćenje, probajte da uzimate dve šolje tople čokolade dnevno. Ne samo da ćete najverovatnije imati bolje pamćenje, već ćete biti i raspoloženiji

2. Sadrži više antioksidanasa

 

Istraživači sa Univerziteta Kornel zaključili su da topla čokolada sadrži više antioksidanasa od zelenog čaja i vina. Ovaj napitak sadrži više antioksidanasa i od obične čokolade, pošto se veći broj njih oslobađa pri većoj temperaturi.

 

Zeleni čaj u službi nege - Kako pomoću njega sprečiti starenje kože, saznajte OVDE.

 

3. Sve je bolje uz toplu čokoladu

 

Čokolada je poznata je kao ''podizač'' raspoloženja. Topla čokolada pomaže u borbi protiv stresa, anksioznosti i depresije. Ovo piće utiče na lučenje endorfina, "hormona sreće", koji će vam popraviti raspoloženje za tren. Negativna strana tople čokolade jeste što sadrži šećer, koji nikako nije dobar za zdravlje. Stoga, trebalo bi da konzumirate toplu čokoladu bez šećera, tako da maksimalno iskoristite svojstva tog napitka.

 

4. Toplom čokoladom do zdravih arterija

 

Naučnici tvrde da su flavonoidi u toploj čokoladi dobri za arterije. Naime, oni smanjuju rizik od bolesti srca, tako što obaraju krvni pritisak i čuvaju krvne sudove. Zapamtite, uzimajte čokoladu bez šećera, jer ona već u sebi ima saharide, i ne preterujte, dve šolje dnevno su vam sasvim dovoljne.

 

OVDE preuzmite tri tibetanska recepta koji sprečavaju srčani i moždani udar!

 

5. Pomaže u skidanju kilograma

 

U slučaju da želite da skinete koji kilogram, topla čokolada može da vam pomogne u tome. Ako se napravi kako treba, ovaj napitak sadrži mali broj kalorija, tako da možete da uživate u njoj i da zadovoljite svoju želju za čokoladom. Samim time, posle tople čokolade proći će vas želja za visokokaloričnim namirnicama kao što su krofne, testo i torte.

 

Smršajte za samo 10 minuta dnevno - Kućni trening koji topi kilograme pogledajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs