Vredi probati

Humus od cvekle: Čudesni lek za jetru i moćno sredstvo za izbacivanje toksina!

Sve moći cvekle postaju još jače u kombinaciji leblebijama, belim lukom i maslinovim uljem
Fitnes & Nutricija
12:40h Autor:
Humus od cvekle: Čudesni lek za jetru i moćno sredstvo za izbacivanje toksina!
Foto: Shutterstock

Cvekla je namirnica poznata po svojim lekovitim svojstvima i najčešće se jede u svežem obliku. Međutim, u kombinaciji sa nekoliko drugih sastojaka, cvekla postaje čudesno sredstvo za prečišćavanje jetre i izbacivanje toksina!

Kako da očistite jetru na prirodan način, saznajte OVDE - Zečeni čaj i peršun su među najefikasnijim!

Naime, cvekla je povrće sa odličnim nutritivnim vrednostima, bogato vlaknima, antioksidantima i supstancama koje popravljaju stanje jetre, a poznata je i po tome što je odličan saveznik u detoksikaciji organizma - prenosi portal Chatelaine.

Za ovaj čudesni namaz potrebno je: 2 cvekle srednje veličine ili 3 manje, 1 konzerva leblebija, sok od 1-2 limuna, 5 čenova belog luka, pola kašičice soli, 50 ml maslinovog ulja, 50 ml vode.

U šerpici prelijte cveklu vodom i kuvajte dok ne omekša, otprilike 40 minuta. Nakon što je skuvana, cveklu operite pod mlazom hladne vode, oljuštite i isecite na veće delove.

Sve sastojke stavite u blender i miksujte dok ne dobijete kremastu smesu. Osim što je svojevrsni lek za jetru, humus od cvekle je odličan prilog - poslužite ga sa krompirom, krekerima ili svežim hlebom.

OVDE pročitajte kako da iskoristite cveklu u službi lepote - Najbolja kombinacija za lepu, glatku i nežnu kožu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs