Ono ste što jedete

Kako hrana utiče na miris vagine: Voće može da je učini prilično slatkom!

Kad jedete jake začine, crni i beli luk, meso, mlečne proizvode, špargle, brokoli i alkohol, oni mogu da utiču na prirodni balans, dok voće i voćni sokovi mogu da učine vaše međunožje prilično slatkim, kaže ginekolog iz Njujorka Meri Rozer
Fitnes & Nutricija
19:58h Autor:
Kako hrana utiče na miris vagine: Voće može da je učini prilično slatkom!
Foto: Thinkstock

Stara poslovica kaže: "Ono ste što jedete", a to važi i za vašu vaginu. Da li ste ikad primetili da vaša vagina miriše neobično kad jedete određene namirnice, poput belog luka? Naime, hrana koju jedete utiče na pH vrednost vagine, menjanjući njen prirodni miris, piše Cosmopolitan.rs.

Zdrava vagina ima svoju prirodnu kiselost, a takođe sadrži i zdrave bakterije koje sprečavaju infekcije i čuvaju stanje pod kontrolom. Kad jedete jake začine, crni i beli luk, meso, mlečne proizvode, špargle, brokoli i alkohol, oni mogu da utiču na prirodni balans, dok voće i voćni sokovi mogu da učine vaše međunožje prilično slatkim, kaže ginekolog iz Njujorka Meri Rozer.

Oprezno sa tamponima, mogu da izazovu bakterijske infekcije! OVDE saznajte kako da ih najbezbednije koristite.

Najzdravije namirnice su sveže voće i povrće, žitarice, obavezno

pijenje vode u većim količinama. Dobar izbor za zdravlje vagine je i redovno konzumiranje jogurta. Preporučljivo je izbegavanje slatkiša, jer su žene sa većim nivoom šećera u krvi sklonije vaginalnim infekcijama.

Koji su najčešći uzroci bolnih seksualnih odnosa pročitajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs