Korisno je znati

7 prirodnih načina da sprečite i izlečite upalu bešike: Voda ispira bakterije!

Ukoliko osetite neprijatne tegobe izazvane upalom bešike, trebalo bi da potražite pomoć lekara, ali postoji nekoliko načina da suzbijete bakterije koje je izazivaju
Medicina
18:04h Autor:
7 prirodnih načina da sprečite i izlečite upalu bešike: Voda ispira bakterije!
Foto: Shutterstock

Upala mokraćne bešike je čest problem mnogih žena, a osim neprijatnog osećaja i peckanja tokom mokrenja, ovaj problem, ako se leči na vreme, može izazvati mnogo veće komplikacije.

Zaštitite se od vaginalnih infekcija - ključna pravila pročitajte OVDE.

Ako osetite simptome upale bešike potražite pomoć lekara, a saveznike u borbi protiv bakterija možete pronaći i u ovim jednostavnim, ali vrlo moćnim namirnicama.

1. Voda

Ispijanje velike količine vode je najbolji tretman za upalu bešike, jer će voda će iz mokraćnih kanala isprati bakterije koje uzrokuju upalu.

Šta se dešava u organizmu kada ne pijete dovoljno vode, otkrijte OVDE.

2. Soda bikarbona

Jedan od najučinkovitijih kućnih saveznika u borbi protiv upale bešike. U čašu vode stavite kašičicu sode bikarbone, dobro izmešajte i popijte, najbolje između obroka ili na prazan stomak. Postupak ponavljajte svaki dan, sve dok upala ne prođe.

OVDE saznajte sve primene sode bikarbone - svakodnevna primena čini čuda za zdravlje i lepotu!

3. Sok od brusnice

Osim što je ukusan, ovaj sok je vrlo efikasan kod problema sa bešikom. Preporučuje se čak i trudnicama sa urinarnim infekcijama, jer brusnica sadrži enzime koji su savršeni borci protiv upalnih procesa u organizmu. Sok deluje i kao duiretik, što takođe pomaže u borbi protiv bakterija.

4. Jogurt

Antibiotici ubijaju loše bakterije, ali ne štede ni one dobre, koje regulišu pravilan rad sluzokože tela. Sa druge strane, probiotici sadrže dobre bakterije, koje će izbalansirati njen rad i pomoći telu da se bori protiv infekcije, a jogurt je jedan od najboljih izbora.

Sve blagodeti grčkog jogurta otkrijte OVDE - podstiče mršavljenje, jača kosti, poboljšava probavu!

5. Limun

Prepun vitamina C koji pomaže telu da se reši bakterija, limun vam može biti od velike pomoći pri otklanjanju simptoma upale bešike, puput peckanja. Kašiku soka od limuna pomešajte sa 2 decilitra vruće vode, pa tečnost popijte kao čaj.

OVDE saznajte kako možete upotrebiti limun u službi lepote na 10 neverovatnih načina!

6. Beli luk

Ovo je najjači prirodni antibiotik koji leči brojne tegobe, kako spoljašnje, tako i unutrašnje. Beli luk deluje antibakterijski i antivirusno i zato jedan do tri čena sirovog belog luka pojedite pre spavanja uz komadić hleba ili večeru.

OVDE pročitajte 7 saveta koji zvuče suludo, a zapravo popravljaju zdravlje!

7. Peršun

Peršun je vrlo moćna namirnica koja deluje protivupalno, odličan je duiretik, a može se konzumirati sirov u hrani ili sendviču ili u obliku čaja. Ubacite ga u ishranu i oslobodite se tegoba usled upale mokraćne bešike.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs