Hrana kao lek

Noni: Čudesna voćka koja sprečava rak, reguliše krvni pritisak, smanjuje alergije!

Ovo voće sadrži 18 aminokiselina i brojne važne materije, a njegovo pozitivno dejstvo kod mnogih zdravstvenih stanja odavno je poznato u dalekim zemljama
Nutricija
19:42h
Foto: Shutterstock

Noni je voće koje se vekovima koristi u Polineziji, Indiji, Tahitiju i na Havajima. Koristi se i kao hrana i kao lek.

 

Nonijev plod spada u grupu od 80 lekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdelotvornijoj biljnoj grupi starog sveta Rubiaceae, te u Rubiaceae biljnoj grupi ima najveću sposobnost da spaja kserotonin.

 

OVDE pročitajte zašto 72-godišnja žena ne stari, ne pije lekove i ne boluje ni od čega - Ona svaki dan jede noni!

 

Raste samonikla, a daje plodove tokom cele godine. Istraživanja su pokazala da u plodu Nonija postoji više od 150 korisnih sastojaka.

 

Noni plod ima 800 puta više Prokserina nego ananas, koji je do danas bio najveći izvor ovog sastojka. Prokseronin i prokseronasa su dva sastojka koja omogućavaju ljudskom telu stvaranje kseronina, najvažnijeg alkaloida za obnovu svih molekula u ćelijama.

 

Ova voćka sadrži 18 raznih aminokiselina, brojne minerale i vitamine kao i različite enzime. Najčešće se koristi za regulisanje krvnog pritiska, regulisanje nivoa šećera u krvi, povećanje telesne energije, uklanjanje nesanice i neraspoloženja, a pomaže i kod depresivnih stanja, povećanja psihičke stabilnosti, protiv alergija i upala, za uklanjanje bolova i za sprečavanje ili barem usporavanje malignih tumora.

 

Recept za moćnu mešavinu začina koja sprečava rak, preuzmite OVDE - Dve hiljade godina stara tradicija!

 

Pored navedenih dejstava, noni je koristan i za sve one koji treniraju. Aminokiseline koje noni sadrži pospešuju razvoj mišića i podržavaju funkciju štitne žlezde. Redovnom upotrebom čaja od nonija može se smanjiti rizik od infarkta i rizik od izliva krvi na mozak.

 

Noni čaj pomaže i u probavi pa time smanjuje moguće probleme digestivnog trakta. Može biti korisna dopuna u terapiji raznih bolesti zavisnosti: pušenje, alkoholizam i narkomanija, jer se upotrebom nonija smanjuju simptomi odvikavanja, čime se proces daleko lakše podnosi.

 

Kojih 6 mitova sprečavaju pušače da se odreknu štetne navike, saznajte OVDE.

 

Dejstvo noni čaja je najbolje ako se koristi od 1 do 6 meseci u kontinuitetu, a preporučuje se upotreba kuvanjem 5 – 10 gr sušenog nonija na 2 – 3 dl vode. Potrebno je kuvati čaj 10 - 15 minuta, a možete ga piti neograničeno, jer nema neželjenih dejstava.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs