Vredi probati

Unosite ih što više: Omega-3 masne kiseline suzbijaju nagon za pušenjem!

Cigarete smanjuju nivo ovih supstanci u mozgu, koje utiču na centar za zavisnost u mozgu i zato vam je teško da ostavite cigarete, a rešenje je pojačan unos omega-3 masnih kiselina
Medicina
21:10h Autor:
Unosite ih što više: Omega-3 masne kiseline suzbijaju nagon za pušenjem!
Foto: Shutterstock

Nova studija ukazuje da omega-3 masne kiseline mogu da pomognu pušačima da se odreknu ove navike!

Naučnici su došli do zaključka da konzumiranje ovih suplemenata može da suzbije žudnju za nikotinom - pušači koji su konzumirali omega-3 masne kiseline svaki dan tokom mesec dana, smanjili su intenzitet pušenja za 11 odsto, u odnosu na one koji su dobijali placebo - prenosi Dejli mejl.

OVDE pročitajte kako da očistite organizam od nikotina - konzumirajte ove namirnice!

Vođa studije, doktor Šeron Rabinovic Šenkar, kaže da je ovo vrlo pristupačan način da značajno smanjite pušenje, bez neželjenih dejstava.

Poznato je da cigarete smanjuju nivo esencijalnih masnih kiselina u mozgu, a naročito omega-3, čiji nedostatak oštećuje strukturu nervnih ćelija i ometa vezu između nerava u delovima mozga zaduženih za zadovoljstvo.

Kojih 6 mitova sprečavaju pušače da prestanu sa konzumiranjem nikotina, pročitajte OVDE.

Ovi delovi su ključni kada je u pitanju donošenje odluka i zavisnost, pa nedostatak omega-3 masnih kiselina dodatno otežava telu pokušaj ignorisanja potrebe za nikotinom.

"Studije su dokazale da nedostatak ovih masnih kiselina ima veze sa mentalnim zdravljem, depresijom i sposobnošću da se borite sa stresom i pritiskom, koji, sa druge strane, pojačavaju nagon za pušenjem" - objašnjava Šenkar.

OVDE saznajte kako rak pluća može da se krije u telu i do 20 godina - pušenje je najveći krivac!

Odlični prirodni izvori omega-3 masnih kiselina su masne ribe, poput lososa, sardina, skuše i pastrmke, meso životinja koje se hrane travom, orašasti plodovi, semenke, suncokretovo i maslinovo ulje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs