Pevač iskreno o poroku

Miroslav Ilić otkrio kako se odvikao od alkohola: Stao sam pred ikonu Svetog Đorđa

Kad mi je pukao film od samog sebe, rešio sam da prestanem da pijem. Alkohol nije bio moja potreba, cirkao sam da bih se takmičio s drugima
Vip priča
15:38h Autor:
Miroslav Ilić otkrio kako se odvikao od alkohola: Stao sam pred ikonu Svetog Đorđa
Foto: Kurir Arhiva

Miroslav Ilić, koji će 10. i 11. decembra održati koncerte u Sava centru, ekskluzivno za Kurir otkriva kako se „skinuo“ s alkohola, i zašto od Željka Mitrovića i Novaka Đokovića nije tražio honorar.

S obzirom na to da je više od četiri decenije na estradi, Slavuj iz Mrčajevaca tvrdi da mu nisu potrebne nikakve specijalne pripreme pred koncerte.

"Vidiš kako kod mene teku pripreme za koncert, malopre me žena poslala da kupim neke šerpe. To radim već 42 godine, a ovo je 14. godina zaredom da pravim tradicionalno beogradske koncerte. Najavili smo dva - 10. i 11. decembra, a koliko vidim, biće i treći. Ne volim od toga da pravim neke pripreme. Jedini problem je to što mi je izašao novi album, pa želim da otpevam što više pesama s njega.

Trenutno ga viđamo u ulozi jednog od pet članova žirija u emisiji "Pinkove zvezde". Na pitanje da li je tačno da od Željka Mitrovića nije uzeo honorar, Miroslav je odgovorio potvrdno.

"Nisam uzeo honorar. Željko je i onako u go.nima zbog para (smeh). Ja sam to prihvatio jer sam bio siguran da nas petoro garantuje dobru zabavu i za mene je to bio izazov. Ne zaboravi da mi u Čačku imamo poznatog pesnika Branka Radičevića i on je mene i Boru definisao kao ljude od ćevapa i inata".

Novinar Kurira ga je podsetio na situaciju koju je Bora Đorđević ispričao, a tiče se trenutka kada su se svojevremeno pijani gađali čašama.

"Ne uzimam to Bori za zlo. Događaj se desio pre 30 godina i bio je takav kako ga je opisao, da smo se gađali pijani čašama, ali tada kad sam pio, baš sam bio nezgodan i arogantan.

OVDE saznajte zašto je nedavno Bora Đorđević završio u bolnici.

Miroslav je otkrio i kako se pre 25 godina izborio sa svojim navećim porokom - alkoholom.

"Ne pijem već 25 godina i šta je to sad problem. Ja se nisam izborio da ne pijem jer alkohol nikada nije bio moja potreba, niti sam ja imao problem s tim. Ja sam jednostavno, kad mi je pukao film od samog sebe, rešio da prestanem da pijem. U kući imam ikonu Svetog Đorđa, koji je moja krsna slava, i kad mi je svega bilo preko glave, stao sam ispred nje, prekrstio se i rekao sam sebi: „Mani se, budalo jedna, šta će ti alkohol“. Od tog trenutka do danas nemam problema s tim. Više sam pio da bih se takmičio s drugima.

Na kraju razgovora, pevač je potvrdio da ni Novaku Đokoviću nije naplatio to što mu je pevao na svadbenom veselju.

"Zamisli da Željku Mitroviću nisam uzeo pare, a da uzmem Novaku Đokoviću, pa odsekao bih sam sebi ruku. Ono što u mojoj kući zauzima posebno mesto jeste njegov reket. Nijednog trenutka od toga nisam želelo da pravim predstavu za sebe i uspeo sam u tome. Zamisli šta bi drugi pevači od toga napravili.

OVDE se podsetite kako se Nole zahvalio Miroslavu Iliću što mu je pevao na svadbi.

Na pitanje da li se čuo sa Novakom od kada je dobio sina, Miroslav je duhovito odgovorio:

"Kako da se čujem, vidiš da dečko ne zna gde mu je dupe, a gde glava. Stalno je na turnirima, pa kad ugrabi priliku, ode malo do Jelene i sina u Monte Karlo", objašnjava Miroslav.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs