Brinite o sebi

Alarm da je vreme za promenu: Kako da izračunate višak ili manjak telesne težine!

Pitanju težine treba pristupiti s tačnim proračunom. Definitivno pred sobom treba imati cilj – koliko kilograma ili centimetara treba da se rešite
Lepi & Zdravi
22:00h Autor:
Alarm da je vreme za promenu: Kako da izračunate višak ili manjak telesne težine!
Foto: Shutterstock

Neadekvatno ocenjivanje težine dovodi ženu do gladovanja, držanja različitih dijeta, redovnih poseta teretana i drugih drastičnih mera. Ali ova metoda nije uvek opravdana. Ponekad dijete ne doprinose ničemu.

Ovaj hir moze dovesti do iscrpljivanja i pojave raznih bolesti. A, vi samo treba da uravnotežite svoju ishranu i smanjite upotrebu masne hrane. Ali postoje i druge jednostavne metode.

OVDE saznajte više o Sasi dijeti za ravan stomak i tanje butine.

Dakle, pitanju težine treba pristupiti s tačnim proračunom. Definitivno pred sobom treba imati cilj – koliko kilograma ili centimetara treba da se rešite. Postoji nekoliko načina za izračunavanje ovih indikatora.

Najlakši – na pregibu na stomaku

Ako je pregib više od 3-4 centimetra, to je alarm za činjenicu da je vreme da se brinete o sebi. Kod muškaraca ova cifra treba da bude manja od 1-2 cm.

OVDE saznajte više o možda najbržoj dijeti na svetu!

Sledeći metod, koji se široko koristi, to je formula BrokaOvde se uzima u obzir: visina, težina i uzrast. Uzrast dolazi u obzir, jer tokom godina ljudi skoro uvek dobijaju na težini. Ovde ne mozete da se borite protiv prirode.

Najednostavniji metod

(ako još niste napunile četrdeset):Od svoje visine oduzimate 110 i dobijate vašu idealnu težinu.Ako imate više od četrdeset godina, od visine oduzmite 100.

Postoji i druga opcija: ako vaša visina ne prelazi 165 cm, od visine oduzmite 100. Ako visina 165-175 cm, onda treba oduzeti 105. A ako je više od 176 cm, oduzmite 110.

Evo jednog od najpreciznijih metoda za definisanje telesne mase. Računamo broj kilograma odgovarajućih metru kvadratnom.

Ukoliko ste mršavi, OVDE saznajte koje namirnice će vam pomoći da se ugojite.

Prva faza:

merimo visinu i težinuZatim se težina podeli sa kvadratom visine, i po dobijenom koeficijentu mozemo suditi o svom stanju.

Ukoliko vrednost padne na intervalu od 18,5 do 24 – to je norma.I u ovom slučaju ništa nemojte menjati na sebi.

Ako je vrednost manja od 18.5 – treba da pokušate da se ugojite, a ako je više – izaberite način za gubitak suvišnih kilograma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs