Hrana kao lek

Očistite organizam od nikotina: Nar, kivi i spanać uspešno odstranjuju toksine iz tela!

Konzumiranje cigareta smanjuje nivoe važnih materija u organizmu, pa ako ne možete da se odreknete ove štetne navike, u ishranu treba da ubacite namirnice koje eliminišu nikotin iz tela
Fitnes & Nutricija
14:00h Autor:
Očistite organizam od nikotina: Nar, kivi i spanać uspešno odstranjuju toksine iz tela!
Foto: Shutterstock

Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestanete pušiti, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E.

OVDe otkrijte kojih 6 zabluda sorečavaju pušače da se odreknu ove ružne navike!

Pogledajte koje to namirnice treba da jedete kako biste izbacili nikotin iz vašeg tela.

Brokoli

Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u telu. Dakle, jedite brokoli kako biste „izbacili“ nikotin iz vašeg tela. On takođe pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

Koje 4 namirnice treba da izbegavate u širokom luku jer vam skraćuju život, saznajte OVDE.

Pomorandže

Sok pomorandže je bogat izvor vitamina C. Možete ubrzati metabolizam vašeg tela i rešiti se stresa, ukoliko redovno jedete pomorandže. A kako da negujete kožu tokom zime pomoću pomorandže, pročitajte OVDE.

Sok od šargarepe

Ako pušite, onda treba da znate da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u telu tri dana. Ako ste pušač, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od šargarepe je dobar za kožu, a takođe je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

OVDE preuzmite recept za napitak od šargarepe koji pokreće metabolizam u ubrzava proces mršavljenja!

Zeleno lisnato povrće

Spanać je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem telu, jedite spanać.

Nar

Ovo crveno i sočno voće pomaže cirkulaciju krvi i povećava krvne ćelije u telu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.

Kivi

Ovo čudo od voća pomaže u izbacivanju nikotina iz tela. Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Kada pušite, ti vitamini se smanjuju u telu.

Recept za dug život star 1.500 godina pročitajte OVDE - tajna Šaolin sveštenika u 10 koraka!

Bobice

Bobice poput jagoda pomažu u „isterivanju“ nikotina i drugih štetnih toksina iz tela.

Voda

Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim istraživačima, možete da prestanete sa pušenjem i da smanjite nikotin iz tela konzumiranjem dosta vode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs