Za lakšu pripremu hrane

Efikasni trikovi za sečenje luka bez suza: Stavite ga u posudu sa vodom, a pomaže i sirće!

Zapalite sveću i stavite je pored daske na kojoj ćete da sečete luk. Supstance koje se oslobađaju iz luka izgubiće se u plamenu
Nutricija 29.10.2014. - 15:11h Autor: magazin.hr
Foto: Shutterstock

Nema domaćice koja nije zaplakala tokom pripremanja hrane. Problem se, naravno, javlja kada sečete crni luk. Otkrivamo vam nekoliko trikova pomoću kojih bi trebalo da čistite luk bez ijedne suze.

 

Frižider

 

Pre nego što počnete da ga sečete, ostavite luk na 15 minuta u frižider.

 

Voda

 

Stavite luk u posudu s vodom, a potom ga isecite.

 

Kako da produžite vek crnom luku i drugim namirnicama pročitajte OVDE.

 

Sirće

 

Delotvorno je u sprečavanju širenja enzima iz luka koji izazvaju suze.

 

Sveća

 

Zapalite sveću i stavite je pored daske na kojoj ćete da sečete luk. Supstance koje se oslobađaju iz luka izgubiće se u plamenu.

 

Kako da lako i efikasno očistite dasku za sečenje saznajte OVDE.

 

Nož

 

Korišćenjem vrlo oštrog noža izbeći ćete mrvljenje luka što povećava oslobađanje enzima, odnosno supstanci koje vas teraju na plač.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...