Pravi jesenji recept za mršavljenje

Bundeva dijeta topi 8 kilograma za dve nedelje!

Svaki obrok morate uzimati tačno na vreme, a ovom dijetom ne samo da mršavite, već čistite i podmlađujete svoje telo
Lepi & Zdravi
16:46h
Bundeva dijeta topi 8 kilograma za dve nedelje!

Noć veštica jeste gotova, ali bundeva nije završila svoju ulogu, jer ne samo da može da vam posluži kao dobra maska, već i idealno oružje za gubitak kilograma.

Ova dijeta je pogodna za jesenji period s obzirom da u to vreme bundeva ima u izobilju i preporučuje se onima koji žele brzo da smršaju. Traje dve nedelje i u tom periodu možete smršati 6-8 kg. Ovom dijetom ne samo da ćete skinuti višak kilograma već ćete očistiti, isceliti i podmladiti telo. Stručnjaci kažu da je bundeva idealna namirnica za mršavljenje. Sadrži proteine, masnoće, ugljene hidrate, pektin i minerale (kalijum, kalcijum, gvožđe, cink), vitamine B grupe, C, E, PP, A.

Bundeva je jedinstvena po tome što sadrži važan vitamin K, koji reguliše gustinu krvi, i T, koji reguliše metabolizam, a oba se veoma retko nalaze u ostalim vrstama povrća.

U toku sprovođenja ove dijete svaki obrok se mora uzimati tačno na vreme. To vreme određujete vi u skladu sa dnevnim obavezama. U dijetu su uključene užine, koje se sastoje od nezaslađenog voća, čaja ili kafe bez šećera, mineralne vode.

Primer jelovnika bundeva dijete

Prvi dan

Doručak: bundeva sa šargarepama i sokom od limuna, kaša od bundeve sa dodatkom žitarica (pirinač ili ovas)Ručak: supa od povrća sa bundevom (paprika, šargarepa, crni luk, mala količina krompira, zelenog lisnatog povrća i biljno ulje)Večera: bundeva pečena u rerni

Drugi dan

Doručak: salata od bundeve, kašaRučak: pasirana bundeva, supa od povrćaVečera: voće po izboru

Treći dan

Doručak: kaša od bundeve, salata od povrćaRučak: supa od povrća i knedli (bez krompira)Večera: dva parčeta tosta i salata od bundeve sa ananasom

Četvrti dan

Doručak: kaša od bundeve, salata od povrćaRučak: supa od povrća i dinstana slatka paprikaVečera: ragu (bundeva, povrće i pečurke)

Petog dana dijete ponovite jelovnik od početka.

Bundeva dijeta nema kontraindikacija, ali bi trebalo da je izbegavaju ljudi koji imaju neku bolest digestivnog trakta.

Fizička aktivnostSvakodnevna šetnja brzim korakom u trajanju od trideset minuta će značajno pomoći efikasnosti dijete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs