Isprobajte

5 prirodnih rešenja za vraćanje energije: Najzdravija alternativa energetskim pićima

Ne preskačite doručak, konzumirajte losos i pijte dosta vode od početka dana, a pomoći će vam i tamna čokolada
Fitnes & Nutricija
13:40h Autor:
5 prirodnih rešenja za vraćanje energije: Najzdravija alternativa energetskim pićima
Foto: Thinkstock

Ukoliko posežete za energetskim pićima tokom dana da biste se razbudili, savetujemo da odustanete od te navike. Jedno do tri takva pića dnevno ubrzavaju otkucaje srca i povisuju krvni pritisak. Upravo zato predlažemo alternativna i prirodna rešenja za vraćanje energije.

1. Doručak

Stalno ističemo da je doručak najvažniji obrok u danu i to je zaista tako. Ljudi koji jedu doručak bogat ugljenim hidratima postižu mnogo bolje rezultate na testovima od kolega koje ne uživaju u kvalitetnom doručku, otkrilo je istraživanje još 1999. godine.

OVDE saznajte sve štetnosti preskakanja doručka.

2. Voda

Pijte puno vode i to tokom čitavog dana. Ćelijama u vašem telu je potrebno da budu hidratizovane, kako bi bile efikasne. Takođe, počnite sa ovom navikom od ranog jutra, kako biste nadoknadili tečnost koju ste izgubili tokom spavanja.

3. Vežbanje

Kad ste umorni, poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate je fizička aktivnost. Ali rezultati jednog istraživanja iz 2006. godine predlažu da o tome još jednom dobro razmislite. Naime, istraživači su otkrili da je vežbanje izuzetno efikasno u borbi protiv umora.

OVDE saznajte koje vežbe će vam preobratiti telo, a za njih vam nije potrebna teretana.

4. Losos

Losos je bogat omega-3 kiselinama, koje su važne za proizvodnju energije, kao i za cirkulaciju, zdravlje srca i funkcionisanje našeg mozga. Stručnjaci savetuju da ga pripremimo za večeru.

5. Tamna čokolada

Kad se vaše telo oseća umorno, fali mu gvožđe, koje pomaže u transportu kiseonika po telu, što je neophodno za brojne ćelijske procese. Upravo tu u pomoć skače tamna čokolada, a ko ne voli malo čokolade?

A kako da se pomoću tamne čokolade oslobodite viška na stomaku saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs