Organski proizvod

Sok od breze: Dar prirode za detoksikaciju, ubrzavanje metabolizma i čišćenje kože

Brezin sok čisti i oporavlja organizam, osvežava i krepi, a pre konzumacije je poželjno da ga dobro ohladite. Znate li kako se dobija? Reč je o osvežavajućem napitku dobijenom direktno iz drveta breze – životnom soku koji nastaje buđenjem breze u proleće.
Nutricija 16.10.2014. - 10:06h Autor: ordinacija.hr
Foto: Thinkstock

Drvo breze (lat. betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj koren i upija mnoge minerale i hranljive sastojke. Njen sok se sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu - voda koja se cedi iz drveta je neverovatan dar prirode!

 

Koji su znakovi da vam hitno treba jesenja detoksikacija saznajte OVDE.

 

Sok od breze može da se dobije samo jednom godišnje - u proleće - i to u ograničenim količinama. Veliko stablo može da da oko tri litre kvalitetnog soka, dok mlade breze nisu preporučljive za izvlačenje soka. Takav čisti sok može da se koristi nekoliko dana ili da se flašira za kasniju upotrebu.

 

Započnite dan čašom soka od breze

 

Čaša soka od breze predstavlja dobar način za početak dana. Čisti i detoksikuje telo i ubrzava metabolizam, a ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje jetre i bubrega jer neutralizuje otrovne otpadne materije i filtrira ih kroz urinarni trakt. Isto tako, sok od breze može da bude saveznik osobama koje vode bitku sa suvišnim kilogramima, a blagonaklon je i prema želucu.

 

Sok od breze je prirodni "sportski napitak" pre i tokom vežbanja, s obzirom na to da deluje na organizam kao prirodna infuzija. Dobrobiti soka breze ne staju ovdje: "brezina vodica" može da se koristi za umivanje i čišćenje kože, ali za zdravlje i vitalnost je najvažnije da se pije čisti sok. Brezin sok čisti i oporavlja organizam, osvežava i krepi, a pre konzumacije je poželjno da ga dobro ohladite. Preporučuje se da ga konzumirate dva puta dnevno po decilitar i po soka: ujutro za buđenje organizma ili uveče za čišćenje pre spavanja.

 

Kako da pravilno očistite organizam saznajte OVDE.

 

Zašto baš prirodni napitak iz stabla ranoprolećne breze: 100 odsto je prirodan napitak, bez dodatka vode, bez veštačkih boja, organski je proizvod, na prirodan način se organizam detoksikuje, prirodno se hidrira organizam zbog optimalnog sastava i odnosa elektolita i prirodnog izvora minerala kao što su kalijum, magnezijum, natrijum, fosfor, kalcijum i gvožđe, bez šećera - pogodno za dijabetičare, izvor je proteina, aminokiselina i enzima, bogat izvor vitamina C i B, osvežava i okrepljuje, izvrsno za sportiste i rekovalescente.

 

Kako izgleda detoksikacija suvim grožđem - efikasna metoda ruske tradicionalne medicine saznajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs