Istraživanje pokazalo

Nije vežbanje, a skida kilograme: Jedna jedina stvar koju svako može da uradi ujutro!

Rezultati do kojih je došla nedavno sprovedena studija pokazali su da jutarnja sunčeva svetlost pomaže kod mršavljenja
Fitnes & Nutricija
14:24h Autor:
Nije vežbanje, a skida kilograme: Jedna jedina stvar koju svako može da uradi ujutro!
Foto: Shutterstok

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Nortvestern došlo je do sjajnog saznanja za sve one koji žele da smršaju bez muke.

Naime, studijom je obuhvaćeno 54 učesnika, uzrasta oko 30 godina, koji su oko ručnog zgloba morali da nose monitor koji je pratio njihovo izlaganje jutarnjem suncu 7 dana uzastopno. Takođe, od njih je traženo da vode dnevnik ishrane, kako bi imali uvid u unos kalorija svakog učesnika, prenosi Woman's Health.

OVDE saznajte zašto su prva dva sata dana najvažnija - živite kvalitetnije već od sutra!

Ispostavilo se da su oni koji su bili svakodnevno više izloženi jutarnjem suncu imali niži indeks telesne mase od drugih koji su manje vremena provodili na sunčevoj svetlosti - i to bez obzira na uzrast, aktivnost kojom su se bavili i šta su jeli.

Dakle, zašto ljudi koji duže upijaju jutarnje sunčeve zrake gube kilograme?

Postoje dva razloga:

1. Izlaganje jutarnjem suncu umesto popodnevnom, sinhronizuje unutrašnji sat organizma, što znači da ćete pre uspostaviti prirodniji i stabilniji raspored spavanja. Zauzvrat, stabilan raspored spavanja pomaže vašem metabolizmu da radi brže, što će, kao što i sami znate, dovesti do regulisanja kilaže.

2. Osim pomenutog, prirodno su sunčevi zraci jači ujutro nego popodne ili predveče. To je zbog toga što je veća količina plave svetlosti u jutarnjim zracima - to je vrsta svetlosti koja ima najjači uticaj na vaš biološki ritam, kažu istraživači.

Vežba bez pokreta koja zateže svaki mišić - Najbrži put do izvajanog tela! (FOTO)

Dakle, potrebno je samo da ustanete 20 do 30 minuta ranije, i uhvatite sunčevu svetlost između 8 ujutro i podneva - sunce će odraditi svoju magiju.

OVDE saznajte 9 trikova za jutarnju lepotu koje treba da uradite pred spavanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs