Prestanite da ih pijete

5 jakih razloga da se odreknete gaziranih pića: Izazivaju gojenje, masnu jetru i ubrzano starenje!

Zaslađivače iz vašeg omiljenog gaziranog napitka telo ne može da preradi, pa oni na kraju završavaju u vodi i biljkama, koje kasnije pijemo i jedemo i vrtimo se u začaranom krugu otrovnih supstanci
Fitnes & Nutricija
15:46h Autor:
5 jakih razloga da se odreknete gaziranih pića: Izazivaju gojenje, masnu jetru i ubrzano starenje!
Foto: Thinkstock

Stalno slušate o tome kako gazirana pića loše utiču na zdravlje, ali jednostavno ne možete da ih se odreknete? Možda zato što ne znate šta tačno ovi napici rade vašem organizmu.

Otkrijte o čemu se radi i možda će vas ovih 5 iznenađujućih činjenica naterati da se brže i lakše odreknete ove loše navike.

OVDE pročitajte koje namirnice obnavljaju organe!

1. Gradi masnoće oko vaših organa

Gazirana pića podmuklo oštećuju vaše organe, a ta šteta ne može se videti odmah i golim okom, pa često ne možete ni biti svesni koliko ste izloženi ozbiljnim zdravstvenim problemima. Stalno konzumiranje gaziranih napitaka stvara masnu jetru, koja liči na jetru obolelu od ciroze, kao i masnoću između kostiju i mišića.

2. "Dijetalno" gazirano piće vam neće pomoći

Ovo je sasvim logično: prelazak sa gaziranog pića sa šećerom na gazirano piće bez šećera neće pomoći vašem zdravlju. Iako možda ima manje kalorija, dijetalni napici ovog tipa kriju svoje opasnosti i neželjena dejstva. Studija sprovedena na 475 odraslih, čije je stanje praćeno tokom 10 godina, dala je šokantne rezultate - oni koji su pili gazirane napitke bez šećera imali su povećanje obima struka za 70 odsto, u odnosu na one koji nisu konzumirali nikakvo gazirano piće!

Kako postići da vam struk izgleda uže pomoćui garderobe, saznajte OVDE.

3. Sadrže otrovne supstance koje izazivaju upale

Evropa i Japan su izbacili toksično jedinjenje broma iz procesa proizvodnje gaziranih pića, ali ono se i dalje u velikoj meri nalazi u napicima širom Severne Amerike, naročito oni sa ukusom citrusnog voća. Radi se o kompleksnom jedinjenju triglicerida iz biljaka, koji reaguju sa atomima broma, koje služi da veštački održi ukus pića.

4. Zagađuju vodu

Jednostavno je - naše telo ne može adekvatno da preradi veštačke zaslađivače, pa kada se izbace iz tela, oni nastavljaju da kruže prirodom i dospevaju u vodu, koja takođe ne može da ih razgradi, kao ni biljke. Naučnici iz Švajcarske pronašli su acesulfam K, sukralozu i saharin iz gaziranih pića u biljkama koje su zalivane vodom, jezerima i rekama širom zemlje.

5. Izazivaju prebrzo starenje

Trošite hiljade i hiljade na kreme protiv starenja, multivitaminske komplekse i ličnog trenera u teretani kako biste izgledali najbolje što možete, a još niste izbacili gazirana pića iz ishrane. Bolje vam je da odmah prestanete, jer oni vašem telu rade sledeće: smanjuju gustinu kostiju, uništavaju zube i izazivaju probleme sa bubrezima!

Zašto nastaje kamen u bubregu i kako to sprečiti, otkrijte OVDE.

Obična i dijetalna gazirana pića sadrže fosfornu kiselinu, kako bi se sprečio razvoj bakterija i buđi i daje ukus koji vas stalno tera da pijete još. A ona je i uzrok svih ovih problema - studija rađena na miševima utvrdila je da su miševi sa povišenim nivoima fosfata uginuli 5 nedelja ranije u odnosu na one sa normalnim nivoima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs