Vredi probati

Beverli Hils dijeta Džudi Mazel: 11 kilograma manje za 35 dana!

Džudi je svoja saznanja primenila na sebi, izgubila 29 kilograma i održala tu težinu
Fitnes & Nutricija
20:14h
Beverli Hils dijeta Džudi Mazel: 11 kilograma manje za 35 dana!
Foto: Shutterstock

Džudi Mazel (Judy Mazel) osmislila je Beverli Hills dijetu koja se bazira na zamisli da se kilogrami mogu gubiti ako se namirnice pravilno kombinuju i uzimaju u određenim vremenskim razmacima. Redosled unošenja namirnica je izuzetno važan kod Beverli Hils dijete. Džudi Mazel kaže da dan treba početi unosom voća, a nakon voća hranu koja se sastoji od ugljenih hidrata.

Sve što treba da znate o Hrono dijeti, pročitajte OVDE.

Zabranjeno mešati ugljene hidrate i proteineDžudi je svoja saznanja primenila na sebi, izgubila 29 kilograma i održala tu težinu, te je 1981. godine objavila knjigu "Beverley Hills Diet". Knjiga je prodana u više od milion primeraka, a 1996. objavljeno je i prošireno izdanje "The New Beverly Hills Diet". Izdala je, takođe, i knjigu s receptima.

Ova dijeta se temelji na zasebnom unosu namirnica iz određene grupe, ugljeni hidrati, proteini, voće i masti. Džudi tvrdi da voće treba jesti samo i da ga je najbolje konzumirati na prazan želudac i ne mešati različite vrsta u istom obroku. Na primer, ako osoba koja je na dijeti pojede pomorandžu, treba da pričeka sat vremena da pojede krušku. A, ako je jela namirnice iz drugih grupa, na primer ugljene hidrate, onda voće može jesti tek sledeći dan.

Bolje izgledam sada nego sa 30 godina - OVDE saznajte kako je Džen stesala liniju!

Ako se odlučite za Beverli Hills dijetu ne smete jesti proteine i ugljene hiidrate zajedno. Masnoće se mogu unositi sa obe grupe namirnica, ali ne i s voćem. Dodatke ishrani poput vitamina, minerala, aminokiselina i enzima poželjno je konzumirati kako bi zdravlje bilo što bolje.

Voće za doručak

Džudi kaže da dan treba početi unosom voća, a nakon voća jesti hranu koja se sastoji od ugljenih hidrata. Nakon ugljenih hidrata na red dolaze namirnice iz grupe proteina. Osoba koja se pridržava dijete treba da sačeka dva sata između uzimanja različitih grupa namirnica. Tokom dijete ne smeju se konzumirati sokovi, a to se odnosi i na one sa veštačkim zaslađivačima. Mleko se može piti s proteinskim namirnicama.

Više o dijeti Pipe Midlton, saznajte OVDE - manekenska građa i neverovatna izdržljivost!

Za razliku od većine ostalih dijeta, alkohol nije zabranjen na Beverli Hills dijeti. Džudi Mazel pivo, votku i rum svrstava u grupu ugljenih hidrata i nalaže da ta pića treba konzumirati isključivo s ugljenim hidratima. Vino spada u voće, ali za razliku od voća ne mora da se konzumira samo, nego se može kombinovati s drugim voćem. Šampanjac smatra neutralnim i može se piti u svim kombinacijama.

Restriktivni dani

Za prvi dan dijete preporučljivo je jesti ananas, kukuruz na klipu i zelenu salatu s paradajzom, lukom i Mazel umakom (recept za umak se nalazi u knjizi). Važno je napomenuti da osoba koja je na dijeti može pojesti ananasa ujutro koliko god želi, ali kad jednom pojede kukuruz, nakon njega više ne sme konzumirati voće, sve do narednog dana. U nekim danima tokom dijete dopušteno je konzumirati samo jednu vrstu namirnica, pa tako postoje dani u kojima se konzumira samo voće. Takođe, sve do 19 dana dijete nije dopušteno konzumirati namirnice životinjskog porekla. Ali, nova Beveri Hills dijeta uključuje povremenu konzumaciju povrća i ugljenih hidrata tokom prve nedelje, te jagnjetinu i škampe.

Sasi dijeta za ravan stomak i tanje butine - OVDE pročitajte sve o ovoj čuvenoj dijeti!

11 kilograma manje za 35 dana

Autorka dijete tvrdi da je moguće za 35 dana izgubiti oko 11 kilograma, a u praksi se pokazalo da osobe koje slede Beverli Hills dijetu izgube od 7 do 9 kilograma u tom roku. Džudi Mazel kao prednost svoje dijete ističe da se mogu jesti namirnice poput hamburgera i torte od sira koje su u drugim dijetama zabranjene. Jedino čega sledbenici njene dijete treba strogo da se pridržavaju jeste da jedu u pravo vreme određenu vrstu hrane.

Hezel nije želela da zakorači u tridesetu bez iskustva u ljubavi - OVDE saznajte kako je smršala 80 kilograma i našla dečka.

Onima koji se pridržavaju tih uputstava Džudi Mazel garantuje da će smršati i sačuvati stečenu liniju. Beverli Hills dijeta je zamišljena kao plan ishrane za ceo život, a Džudi Mazel u dijeti ne ističe da je uz poseban režim ishrane potrebno i vežbati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs