Moćna voćka

Pobedite višak kilograma: Samo jedna zelena jabuka dnevno može da spreči gojaznost!

Tajna je u vlaknima i polifenolima iz zelene jabuke koji ne mogu da se svare u želucu, pa samim tim pružaju mnogo duži osećaj sitosti
Fitnes & Nutricija
17:44h Autor:
Pobedite višak kilograma: Samo jedna zelena jabuka dnevno može da spreči gojaznost!
Foto: Shutterstock

Nova studija utvrdila je da je samo jedna zelena jabuka dnevno dovoljna da spreči gojaznost!

Ove tvrdnje zasnovane su na činjenici da materije koje se nalaze u mesu i kori zelene jabuke prižaju duži osećaj sitosti i smanjuju nagon za hranom - piše Dejli mejl.

Sva odlična svojstva jabuke po zdravlje i seksualni život, pročitajte OVDE.

Takođe, jedinjenja iz voća, uključujući neophodna vlakna i polifenole kojima je zelena jabuka bogata, ne mogu da se svare pod uticajem želudačne kiseline, a kada stignu u creva, vare ih bakterije koje pospešuju razvoj dobrih bakterija!

Naučnici sa Univerziteta u Vašingtonu testirali su nekoliko vrsta jabuka na miševima, kako bi došli do saznanja koja sorta uzrokuje najveće razmnožavanje dobrih bakterija, a odgovor je bio zelena jabuka.

Osim toga, stručnjaci su otkrili da je balans bakterija iz creva kod gojaznih ljudi poremećen, iz čega sledi ometanje metabolizma u pravilnom radu i osećaj gladi, a ovo otkriće možda će poslužiti u osmišljavanju tretmana za probleme sa kilažom.

OVDE saznajte kako izgleda dijeta sa jabukama, koja garantuje gubljenje 1 kilograma nedeljno.

"Jabuke su generalno dobar izvor ovih jedinjenja koja se ne vare u želucu, ali postoje razlike u vrstama" - kaže Đulijana Norato, doktorka sa Uvinerziteta u Vašingtonu i dodaje da balans bakterija u crevima određuje upravo hrana koju unosimo u organizam.

Što je najvažnije, ovo otkriće moglo bi da pomogne i u smanjenju rizika za bolesti uzrokovane gojaznošću, poput raznih zapaljenskih procesa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs