Isprobajte i vi

Bomba zdravlja: Smuti koji sprečava rak, osteoporozu i upale

Bobičasto voće i zeleni čaj su odlični antioksidanti, a laneno seme puno omega 3 masnih kiselina, koje se bore protiv raznih upala
Fitnes & Nutricija
19:38h Autor:
Bomba zdravlja: Smuti koji sprečava rak, osteoporozu i upale
Foto: Shutterstock

Kada je reč o hrani protiv starenja, nutricionisti obično misle na namirnice koje mogu da spreče osteoporozu, upale ili rak. A ovaj smuti je prava bomba zdravlja i prepun je zdravih nutrijenata. Bobičasto voće i zeleni čaj su odlični antioksidanti, a laneno seme puno omega 3 masnih kiselina, koje se bore protiv raznih upala.

Kojih 9 simptoma ne smete da ignorišete jer ukazuju na rak kod žena saznajte OVDE.

Tu je i jogurt, pun kalcijuma za jačanje kostiju, ali probiotika koji jačaju imunitet. Smešajte ove sastojke za doručak i vitamini, proteini i vlakna će obezbediti energiju za sve izazove koji vas čekaju tog dana.

Recept za smuti protiv starenja

U blenderu, srednjom brzinom, 20-tak sekundi mešajte: 1/2 šolje zamrznutih borovnica, 1/2 šolje zamrznutih jagoda, 1/2 šolje rashlađenog, nešećerenog zelenog čaja, 3/4 šolje niskokaloričnog jogurta i 2 kašike mlevenog lanenog semena.

Kako da usporite proces starenja pomoću 5 tajni žena koje izgledaju mnogo mlađe nego što jesu saznajte OVDE.

Smuti ukrasite jagodama i drugim bobičastim voćem, a ukoliko izbegavate mlečne proizvode, jogurt zamenite proizvodom od soje. (U prodaji možete naći i jogurte od soje). Ovom napitku možete da dodate i neke suplemente, multivitamine, minerale ili neke digestivne enzime, da bi vaš smuti protiv starenja bio zaista savršen.

Lecitin može da pomogne da podignete nivo acitelholina u telu, što značajno utiče na poboljšanje pamćenja, a to je, naravno, vrlo važno kako ulazimo u zlatne godine. Dodajte napitku 1 do 2 grama lecitina u granulama ili tečnog.

Kako da napravite šejk za lepotu i zdravlje pročitajte OVDE.

Vitamin E hrani kožu, pomaže da održite nivo zdravog holesterola i ublažava simptome perimenopauze (perioda pred menopauzu, koji nastupa u 40-tim godinama, ali i ranije). Dodajte napitku vitamin E u količinama preporučenim za starije osobe. Vitamin C je prirodni antioksidant, koji jača imunitet. Takođe, ovom napitku možete dodati 200 mg vitamina C u prahu ili izmrvljenu tabletu.

A koje sve namirnice podmlađuju saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs