Siti i mršavi

Medena dijeta: Podstiče promene u metabolizmu i izbacuje do 3 kilograma nedeljno!

Nutricionista Majkl Meklnes tvrdi da je tajna u metaboličkoj moći meda koji razgrađuje masti čak i dok spavate, pa se preporučuje da ga konzumirate i pre nego što legnete
Fitnes & Nutricija
18:20h
Medena dijeta: Podstiče promene u metabolizmu i izbacuje do 3 kilograma nedeljno!
Foto: Thinkstock

Možda vam zvuči previše slatko i ukusno da bi vam med pomogao u mršavljenju i gubitku težine? Odgovor je u metaboličkoj snazi koju med poseduje - tvrdi nutricionista Majk Meklnes.

On je utvrdio da med podstiče promene u metabolizmu, zbog čega bolje deluje na telo i topi salo u odnosu na šećer, čak i kada spavate.

Pripremite napitak od šargarepe i grejpfruta koji će razbuditi svaki metabolizam! Recept preuzmite OVDE.

Dakle, bez izgladnjivanja i bez stroge dijete možete izgubiti i do 3 kg nedeljno. Meklnes ističe da je tajna ove dijete samo u tome da zamenite upotrebu šećera medom.

Takođe, ovde je ključno nadomešćivanje kojeg u drugim dijetama nema – dodajte kašiku meda u vruću šoljicu vode. Držite se toga i još nekoliko jednostavnih pravila i mehanizam u glavi će se okrenuti, pa će se i žudnja za šećerom zaustaviti.

Dijeta je efikasna zbog toga što telo sagoreva više masti tokom prvih nekoliko sati sna nego u bilo koje drugo vreme. To u kombinaciji sa isključenjem rafinisanog šećera iz ishrane predstavlja korak koji će balansirati moždane signale koji nam govore da nam nedostaje šećera kada počnemo da osećamo umor ili pad energije.

Tri cake za brzinsko obnavljanje energije otkrijte OVDE.

Šta smete da jedete?

Zamenite šećer medom

Dosta ljudi čvrsto veruje da su masnoće glavni neprijatelj kada je u pitanju gubitak telesne težine, a zapravo postoji mnogo dokaza koji pokazuju da je krivac šećer. Izbacite sve šećere i upotrebljavajte med kao alternativu. Započnite dan kašikom meda u toploj šoljici vode. Takođe, namažite med na integralno pecivo, dodajte u jogurt i slično. Obavezno pola sata pre spavanja opet popijte med u toploj vodi.

Med i topla voda - eliksir zdravlja koji jača imunitet, smanjuje alergije i podstiče mršavljenje! Detalje saznajte OVDE.

Nerafinisani ugljeni hidrati

Integralni hleb, testenina i smeđi pririnač su namirnice bogate vlaknima i jako su dobre za probavu. One pružaju duži osećaj sitosti, zato slobodno ispunite svoj tanjir dobrim proteinima i povrćem.

Proteini, proteini, proteini...

Time što jedete dovoljno proteina osiguravate duži osećaj sitosti i da vaše telo duže vreme ne zahteva šećer. Jedite pečenu ribu (ne pohovanu), piletinu bez kožice, svinjetinu, govedinu, jaja.

Salata, povrće i voće

Kada je u pitanju ova dijeta, jednostavno nema previše pravila za to koliko se sme jesti salate. Pojedite bar dva komada voća na dan. Takođe, pijte jogurt, konzumirajte sveži sir i mleko.

A zašto je dobro jesti salatu za doručak, saznajte OVDE.Zabranjene namirnice

Brza hrana

Ova dijeta funkcioniše samo ako izbegavate kalorije prisutne u prerađenoj hrani. Dakle, čips, kolači, keks, gazirana pića, pržena hrana, prerađena hrana i slično – zabranjeno!

Izbegnite ugljene hidrate jedan dan nedeljno

Bar jedan dan u nedelji odredite da ne konzumirate ugljene hidrate ni u jednom obliku. To znači da nema hleba, pirinča, testenine, brašna, krompira i žitarica.

OVDE pročitajte odlične trikove za smanjeni unos ugljenih hidrata.

Zaboravite na krompir

Medena dijeta uključuje potpunu zabranu krompira – bilo da je pečen, kuvan, čips, pire ili nešto drugo.Ideje za ručak i večeru

Neki od predloga su supa od bundeve, salata sa tunjevinom, pileća supa, piletina marinirana u medu, salata s povrćem i medom...

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs