Jednostavno

Manji obim struka za 7 dana: Unosite vlakna, pijte što više jogurta!

Nema potrebe za rigoroznim dijetama, male navike će vam pomoći da se izborite sa viškom kilograma u vrlo kratkom roku
Lepi & Zdravi
07:10h Autor:
Manji obim struka za 7 dana: Unosite vlakna, pijte što više jogurta!
Foto: Thinkstock

Umesto izgladnjivanja i bezbroj sati provedenih u teretani, uvođenjem samo par izmena u dnevnu rutinu brzo ćete smanjiti obim struka. Evo šta treba da uradite.

Unesite izmene u doručak

Umesto hrane bogate ugljenim hidratima poput žitarica ili hleba, odaberite nešto na bazi proteina jer ćete na taj način ubrzati metabolizam za 25 odsto. Belanca, proteinski šejk ili grčki jogurt sa bobičastim voćem biće idealan izbor.

OVDE pročitajte jednostavne trikove za manji unos ugljenih hidrata.

Dodajte vlakna u ishranu

Pretpostavljamo da ste do sada već sto puta čuli ovaj savet i da vam se čini dosadnim, ali ovo je zaista jedan od najboljih načina da redukujete obim struka. Lan, bobičasto voće, povrće bez skroba i kokosovo brašno odličan su izvor vlakana.

Recept za lekoviti napitak od lanenog semena koji redukuje telesnu težinu, preuzmite OVDE.

Pređite na drugačije tipove masnoća

Umesto korišćenja rafinisanog ulja za kuvanje, koristite ulje u spreju i jedite više semenja jer ono sadrži više proteina i vlakana od orašastih plodova, a manje masnoće. Možete koristiti kokosovo ulje, a sve njegove blagodeti pročitajte OVDE.

Izbegavajte teške večere

Obroci na bazi povrća, ribe i slatkog krompira savršen su primer zdrave i lagane večere, a ako ste vegan, kinoa sa povrćem ili tempeh biće podjednako hranljiv obrok. Začinite obrok biljem umesto da ga zasipate uljem, puterom ili solju.

OVDE pročitajte čime sve možete zameniti so u jelima.

Suzdržite se od upotrebe zaslađivača

Koristite steviju umesto veštačkih ili zaslađivača poput meda ili javorovog sirupa. Stevia ne sadrži kalorije i nema efekta na vaš glikemijski indeks, samim tim ni na obim vašeg struka.

Pijte više jogurta

Pobiotske kulture i proteini koji se nalaze u jogurtu smanjiće nadimanje. Ali, izbegavajte voćne jogurte jer sadrže šećere i aditive.

A jogurt dijetu koja topi višak kilograma za 7 dana preuzmite OVDE.

Ne zaboravite na trening

Kardio vežbama i treningom snage najbrže ćete se otarasiti naslaga oko struka. Za početak, 20 minuta triput nedeljno biće sasvim dovoljno.

6 stvari koje vas sputavaju da vežbate pročitajte OVDE i saznajte kako da ih prevaziđete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs