Hrana kao lek

Prirodno i zdravo: 3 osvežavajuća napitka za detoksikaciju, bolju krvnu sliku i jači imunitet!

Ova tri napitka prave se od pažljivo odabranih namirnica, a njihovo kombinovanje rezultira snabdevanjem tela nutrijentima koji čiste organizam, obnavljaju kožu i kosu, regulišu krvu sliku, pa tako popravljaju i celokupno zdravstveno stanje
Fitnes & Nutricija
05:04h Autor:
Prirodno i zdravo: 3 osvežavajuća napitka za detoksikaciju, bolju krvnu sliku i jači imunitet!
Foto: Shutterstcok

Naš organizam se iznutra čisti pomoću tečnosti, a za to su najbolji zdravi napici koje sami možete napraviti i to od najzdravijih sastojaka.

Ova tri napitka prave se od pažljivo odabranih namirnica, a njihovo kombinovanje rezultira snabdevanjem tela nutrijentima koji čiste organizam, obnavljaju kožu i kosu, regulišu krvu sliku, pa tako popravljaju i celokupno zdravstveno stanje.

Napitak od lubenice i krastavca

Osvežavajuća lubenica pomaže vašem telu da se oslobodi nakupljenih toksina, jer u sebi sadrži organsko jedinjenje pod nazivom citrulin. To je, zapravo, aminokiselina koja izbacuje nataloženi amonijak iz jetre i bubrega.

Pored lubenice, krastavci takođe pomažu otklanjanje toksina i to zahvaljujući procentu vode koji u sebi sadrže, dok istovremeno snabdevaju organizam važnim materijama, poput vitamina C i B.

Neverovatne činjenice o lubenici pročitajte OVDE.

Za ovaj napitak potrebno vam je 300 grama lubenice, 1 veći krastavac, limeta, 100 ml vode i nekoliko listića mente.

Limetu oljuštite pa je ubacite u blender sa lubenicom i krastavcem. Kada se sjedinilo, dodajte listiće mente i vodu, pa još malo pasirajte. Za pun efekat, konzumirajte ovaj napitak minimum tri puta u toku nedelje.

Zeleni smuti

Spanać i kupus su zbog velike količine hlorofila vrlo moćan čistač organizma. Oni sadrže flavonoid apin, koji ima snažan antioksidativni efekat. Sa druge strane, celer sa eteričnim uljem i aminokiselinom pod nazivom asparagin, deluje kao prirodni diuretik.

Sastojci za ovaj moćni napitak su lako dostupni: 3 šargarepe, 3 lista kelja, 2 stabljike celera, 2 repe, 250 g spanaća, 250 g svežeg kupusa, 150 g peršuna, pola glavice crnog i 2 čena belog luka.

Kako peršun pomaže u borbi sa kilogramima, saznajte OVDE.

Potrebno je da lisnato povrće dobro operete, a celer, šargarepu, crni i beli luk oljuštite i sve zajedno stavite u blender. Željenu gustinu regulišite dodavanjem vode. Umućen napitak stavite u frižider i pijuckajte tokom dana. Još jedan razlog da pripremite ovaj zdravi napitak jeste i to što ova mešavina sastojaka obezbeđuje preporučeni dnevni unos vitamina i minerala.

Bomba zdravlja od cvekle

Pored toga što je odličan čistač organizma, cvekla, zbog visokog sadržaja selena, važi za namirnicu koja ima odlično svojstvo remineralizacije i uspešno se bori protiv starenja. Sa druge strane, kupine su jedne od deset najzdravijih namirnica, možda zbog toga što su bogatije antioksidantima mnogo više nego, na primer, paradajz ili brokoli.

Šokantno: Kako ćete izgledati ako ne spavate dovoljno, pogledajte OVDE!

Nabavite pola kilograma cvekle, pola kilograma šargarepe, 300 grama kupina i 250 grama meda.

Izrendajte šargarepu i cveklu, kupine operite, sve iseckajte, izmešajte, pa dodajte med. Smesu ostavite u frižider na 24 časa, pa procedite i sipajte u staklene flaše. Konzumirajte napitak ujutru na gladan želudac po 100 ml, a osim što će vam očistiti organizam, ovaj napitak će vam ojačati imunitet i poboljšati krvnu sliku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs