Obratite pažnju

Kako da unosite 500 kalorija manje dnevno: Malim promenama do vitke linije!

Nekoliko istraživanja je pokazalo da će vam doručak omogućiti da u toku dana unesete i do 600 kalorija manje, a osobe, koje pojedu 2 jaja za doručak, u proseku unesu 400 kalorija manje u toku dana, u odnosu na osobe koje ne doručkuju jaja
Fitnes & Nutricija
18:08h Autor:
Kako da unosite 500 kalorija manje dnevno: Malim promenama do vitke linije!
Foto: Shutterstock

Za uspešno mršavljenje je potrebno da unosite manje kalorija nego što treba telu. Da biste izgubili pola kilograma nedeljno, potrebno je da unosite 3500 kalorija manje tokom nedelje. To znači da dnevno treba da unosite 500 kalorija manje. To možda zvuči teško, ali je ustvari jednostavno, a u tome vam mogu pomoći ovi saveti.

Ne preskačite doručak

Dokazano je da osobe, koje nikada ne preskaču doručak, u toku dana unesu manje kalorija jer manje žude za hranom, naročito jednostavnim ugljenim hidratima. Nekoliko istraživanja je pokazalo da će vam doručak omogućiti da u toku dana unesete i do 600 kalorija manje.

Kako da napravite doručak sa ovsenim pahuljicama koji čisti creva i podmlađuje kožu saznajte OVDE.

Doručkujte jaja

Osobe, koje pojedu 2 jaja za doručak, u proseku unesu 400 kalorija manje u toku dana, u odnosu na osobe koje ne doručkuju jaja. Jaja su odlična namirnica jer ih možete pripremati na različite načine pa vam neće dosaditi. Jedite ih kuvane, kao kajganu sa raznim povrćem ili poširane.

Prestanite da pijete sokove

Ako svakodnevno pijete sokove, vrlo lako će vam biti da smršate ukoliko prestanete da ih konzumirate. Voda i čajevi su najbolji izbor za hidrataciju i utoljavanje žeđi. Ukus vode i čajeva možete da obogatite omiljenim voćem.

Tajna lepote Mirande Ker je u tome što ona počinje dan čašom tople vode sa sokom od limuna. OVDE saznajte više o tome.

Vežbajte kraće, ali više puta tokom dana

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe, koje tokom svake pauze za reklame dok gledaju televizor skaču ili trče u mestu, potroše i do 300 kalorija više. Možete da dodate i vežbe snage, kao što su čučnjevi, sklekovi i iskoraci. Tako će vaše telo da troši kalorije čak i kada opet sednete.

Prestanite da jedete ispred televizora

Istraživanja su pokazala da osobe, koje jedu ispred televizora, unesu oko 300 kalorija više. Glavni razlog jeste taj što niste fokusirani na hranu i niste ni svesni koliko ste čega pojeli. Televizor privlači vašu pažnju, zato uvek jedite za stolom i fokusirajte se na žvakanje, ukus i miris hrane.

Kako da zategnete kožu nakon mršavljenja saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs